Contribute
Register

Stuck on Apple Logo W/ Progress Bar, then no mouse connected screen

Joined
Sep 22, 2022
Messages
1
Motherboard
Z390 I AORUS PRO WIFI
CPU
i5-9600K
Graphics
UHD 630 (primary) & RTX 3070
I can boot to open core and select the macOS installation partition (the installation USB I made on my windows OS), and I can see the apple logo and progress bar. The bar makes a tiny amount of progress, then gets stuck for a really long time. I'm not sure what triggers it, but sometimes this will go away and the screen telling me to connect my mouse will appear. I also get stuck on this screen, my mouse and keyboard are connected and this doesn't seem to make a difference. I even mapped my USB ports so that shouldn't be an issue. I did see some error messages in the log file; I wasn't sure what they meant and I couldn't find a solution to what was happening.
 

Attachments

  • config.plist
    40.5 KB · Views: 10
  • opencore-2022-09-22-095849.txt
    256 KB · Views: 8
  • screen.jpg
    screen.jpg
    399.4 KB · Views: 13

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,519
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I can boot to open core and select the macOS installation partition (the installation USB I made on my windows OS), and I can see the apple logo and progress bar. The bar makes a tiny amount of progress, then gets stuck for a really long time. I'm not sure what triggers it, but sometimes this will go away and the screen telling me to connect my mouse will appear. I also get stuck on this screen, my mouse and keyboard are connected and this doesn't seem to make a difference. I even mapped my USB ports so that shouldn't be an issue. I did see some error messages in the log file; I wasn't sure what they meant and I couldn't find a solution to what was happening.
press spacebar at that message

(make sure to use a wired usb mouse and keyboard for installation)
 
Top