[solved] Really slow start-up 5-6 mins always

Discussion in 'High Sierra Desktop Support' started by baryw, Sep 22, 2017.

  1. baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 2, 2017 at 12:21 AM #111
    baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    At the end of the day, were the kexts installed improperly and they weren't loading?
    Any take-aways so I don't have to bug VioletDragon for 6 days(!).

    What should I do better?

    Should these setting work going forward?
     
  2. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 12:22 AM #112
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Yes. The kexts should be installed Properly. Should be good to go. Does HDMI Audio work from your GTX770?
     
  3. baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 2, 2017 at 12:23 AM #113
    baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    You are correct, it is a light green. That one doesn't work but the one next to it (black does) so I am thrilled!

    Thanks VioletDragon for ALL of your help.
     
  4. vulgo

    vulgo

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    2,187
    Motherboard:
    MSI H81i
    CPU:
    i5-4570
    Graphics:
    RX 580
    Oct 2, 2017 at 12:24 AM #114
    vulgo

    vulgo

    Joined:
    Jul 24, 2015
    Messages:
    2,187
    Motherboard:
    MSI H81i
    CPU:
    i5-4570
    Graphics:
    RX 580
    Maybe Kext Wizard needs updating, its not working properly. Or use a different app.
     
  5. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 12:24 AM #115
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Black Port? Or Green works? I only use Green Line out & Front Headphone Jack. Not tested other Ports.
     
  6. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,712
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Oct 2, 2017 at 12:25 AM #116
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    179,712
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Or install kext with Terminal. No need for any kext installer apps anyway:
    Code (Text):

    sudo cp -R KextToInstall.kext /Library/Extensions
     
    And rebuild cache:
    Code (Text):

    sudo kextcache i /
     
     
    baryw and VioletDragon like this.
  7. baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 2, 2017 at 12:25 AM #117
    baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    I don't know. I have never tried it. I don't have the equipment for it. I have a simple Altec Lansing speaker setup (with sub-woofer) that works great for me.
     
  8. baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    Oct 2, 2017 at 12:26 AM #118
    baryw

    baryw

    Joined:
    Feb 28, 2013
    Messages:
    167
    Motherboard:
    Gigabyte GA-Z77N-WIFI
    CPU:
    i7 3770K
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 770
    Mac:
    iMac, MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    For me, the green one doesn't work but the black one to the left does.
     
  9. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 12:26 AM #119
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    I have implemented HDMI Audio Which uses Audio ID 3 for both HDMI & Onboard ALC Audio. Not tested with Dedicated Graphics tho only with Onboard iGPU. Something you will have to test.
     
    baryw likes this.
  10. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 12:27 AM #120
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,985
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Let me test Quickly.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice