Contribute
Register

[Solved] Issues with core 2 (q9550) and high sierra

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 19, 2013
Messages
52
Motherboard
Aorus z370 gaming 5
CPU
i7 8700k
Graphics
gtx 1080ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
This machine has been working great for years, even Sierra, no issues at all. I had issues with the installation that I had to do it from another machine. This is what's happening. I have tried many flags/args.
If I take this HD and put it in my other machine, it works fine, it boots in High Sierra. If I boot into standard Sierra on this ep45 (q9550) it works also. WHat's special about core 2 quad and High sierra? I thought those were still supported? any idea? any flag I should use in clover for this to work when it was not needed in sierra?
IMG_0054.JPG IMG_0056.JPG
 
Joined
Nov 19, 2013
Messages
52
Motherboard
Aorus z370 gaming 5
CPU
i7 8700k
Graphics
gtx 1080ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
This machine has been working great for years, even Sierra, no issues at all. I had issues with the installation that I had to do it from another machine. This is what's happening. I have tried many flags/args.
If I take this HD and put it in my other machine, it works fine, it boots in High Sierra. If I boot into standard Sierra on this ep45 (q9550) it works also. WHat's special about core 2 quad and High sierra? I thought those were still supported? any idea? any flag I should use in clover for this to work when it was not needed in sierra?
View attachment 294587 View attachment 294588
PS: the 2nd screenshot shows that indeed, the text is all garbled.. and I tried with an old gt740 and GTX970. same result.
 
Joined
Aug 13, 2013
Messages
1
Motherboard
P5QL-E Asus
CPU
q9550
Graphics
gt 630 kepler
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Still wait root device. Maybe That cause, ICH10 Sata Kext. U need AppleAHCIPort Patches in config.plist.
Already I run 10.13.1 P5QL-E now, not yet use CPU Power Management. Anyone can sucsess q9550 PM high sierra? a cant find Dsdt database on site. That system older them...
 
Joined
Nov 19, 2013
Messages
52
Motherboard
Aorus z370 gaming 5
CPU
i7 8700k
Graphics
gtx 1080ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Still wait root device. Maybe That cause, ICH10 Sata Kext. U need AppleAHCIPort Patches in config.plist.
Already I run 10.13.1 P5QL-E now, not yet use CPU Power Management. Anyone can sucsess q9550 PM high sierra? a cant find Dsdt database on site. That system older them...
it worked! Thank you!
 
Joined
Nov 19, 2013
Messages
52
Motherboard
Aorus z370 gaming 5
CPU
i7 8700k
Graphics
gtx 1080ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Still wait root device. Maybe That cause, ICH10 Sata Kext. U need AppleAHCIPort Patches in config.plist.
Already I run 10.13.1 P5QL-E now, not yet use CPU Power Management. Anyone can sucsess q9550 PM high sierra? a cant find Dsdt database on site. That system older them...
So, crap, with the new 10.13.2 it's broken again. I had not used clover to make changes to the ahciport, i simply used a different KEXT for older patched version which worked. i guess only short lived, and will always create issues with new upgrades. how would I patch this definitively with clover config?
 
Joined
Nov 19, 2013
Messages
52
Motherboard
Aorus z370 gaming 5
CPU
i7 8700k
Graphics
gtx 1080ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
awesome, it worked this time. I had done those changes a few days ago but didn't work Come to find out the values were changed. (looked completely different, with = and HEX code in there). not sure what got corrupted. but anyway this time I added it with the plist editor instead of clover config tool. and it worked. yay! thx again!
 
Status
Not open for further replies.
Top