Contribute
Register

*SOLVED* EVGA GTX 460 "Unknown nVidia Card" but Working

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 25, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-X58A-UD3R Rev 2.0; 24GB Ram; OSX 10.6.8 Snow Leopard
CPU
Intel Core i7 940; 2.97 GHz
Graphics
Nvidia GTX 460 768MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
The System Profiler is now recognizing GTX 460.

Solution was running Multibeast3.1 and installing
via a "USERDSDT" replacing the "EasyBeast" install.
Then rebuild & repair.

After confirming that the GraphicsEnabler was set
in Extra/com.apple.Boot.plist, I manually deleted NVEnabler 64.kext
from Extra/Extensions/.
Then rebuild, repair, reboot.

Card recognized. All screen resolutions available.
Thanks

________________________________
****************************************
Greetings,
using iBoot 2.6
multibeast 3.1 > Easybeast
GA X58A-UD3R rev 2.0
EVGA GTX 460
OSX 10.6.6

Problem was only resolution option 1024 x 768.

I first used NVEnabler in multibeast, but that still did not give me proper resolution.
I then used "TonyMacNvidiaUpdate." Then rebuilt caches & permissions, and rebooted to all resolutions available. Great!!

However, "Graphics/Displays" in "about this mac" is not recognizing the evga GTX 460,
though full resolution options working.

"Graphics/Displays" shows "unknown nVidia card" w/ 0 vram.

I read in forum that some had solved this problem by removing the NVEnabler.
I found and removed "NVEnabler 64.kext" "extra/extensions", rebuilt, and rebooted
to only 1024 x 768 option available.

I then replaced "NVEnabler 64.kext" in "extra/extensions", rebuilt, and rebooted.
Now all display resolutions available again.

Any suggestions on how to get the GTX 460 recognized?
Thank you!
 
Joined
Aug 29, 2010
Messages
78
Motherboard
I7
CPU
I7
Graphics
NVIDIA GTS450
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Re: EVGA GTX 460 "Unknown nVidia Card" but Working

what version of chameleon are you using? i think you need to be at 699 for the card to be recognized.
 
Joined
Jan 25, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-X58A-UD3R Rev 2.0; 24GB Ram; OSX 10.6.8 Snow Leopard
CPU
Intel Core i7 940; 2.97 GHz
Graphics
Nvidia GTX 460 768MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Re: EVGA GTX 460 "Unknown nVidia Card" but Working

thanks for your assistance.

i am using "Chameleon 2.0 RC5 - Prerelease" that comes in Multibeast 3.1,
and the one recommended by Macman in his "Simple NVIDIA 4xx Install Procedure"
viewtopic.php?f=15&t=8157

Which version is the one you refer to: "699"?

MacMan's link also states that either "Easybeast" or "UserDSDT" should work.
I used "EasyBeast".

I went ahead and installed the nVidia CUDA driver, and system indicated
that it found the card, and loaded CUDA successfully. But system profile still showing
"Unknown nVidia card".

Maybe card is working normally, just does not show info???? which would be OK.
Still would be good to solve.

I certainly would appreciate any info, suggestions that you may have as I am
a total beginner here.

Thanks so much!!
 

jpa

Joined
Jun 13, 2010
Messages
873
Motherboard
10.8
CPU
i7 930
Graphics
6870
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Re: EVGA GTX 460 "Unknown nVidia Card" but Working

my guide ;)

in signature
 
Joined
Apr 3, 2011
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
So far, it worked for me. Card recognized, let's see if there will be any problem.
My build is G41M-ES2L, C2D e7500, 4gb Kingsnton, PNY gtx 460 768MB
Thanks.
 
Status
Not open for further replies.
Top