Contribute
Register

PSA Missing macOS Volumes in Clover

Joined
Jul 5, 2017
Messages
25
Motherboard
GA-Z170X-GAMING 6
CPU
i7-6700K
Graphics
RX Vega 64
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
these are all the drivers and kexts I use. everything works perfectly so far. hopefully these screenshots help
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-12-02 at 4.07.03 PM.png
    Screen Shot 2018-12-02 at 4.07.03 PM.png
    66.9 KB · Views: 138
  • Screen Shot 2018-12-02 at 4.07.37 PM.png
    Screen Shot 2018-12-02 at 4.07.37 PM.png
    63 KB · Views: 131
Joined
May 28, 2011
Messages
27
Motherboard
Hack Pro Custom
CPU
Core i7 6700k
Graphics
EVGA GTX960-ACX2.0
Mac
  1. MacBook Air
Ever since I did a clean install too high sierra or Mojave, my 4 tb Western digital drive doesn't mount (or seen in disk utility) if restart the hackintosh. If I turn it off and turn it on, the drive shows up as normal. Would the first post this this issue?

I asked my buddy and he's having the same issue with his 8 tb drive of a z270 board running high sierra

I have this exact problem! Did you ever solve it?
 
Joined
Aug 28, 2019
Messages
39
Motherboard
intel DZ77GA-70K
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I have this exact problem! Did you ever solve it?
You might want to check if you have the "Put hard disks to sleep when possible." option turned on. It seems to cause the problem.
 
Joined
May 28, 2011
Messages
27
Motherboard
Hack Pro Custom
CPU
Core i7 6700k
Graphics
EVGA GTX960-ACX2.0
Mac
  1. MacBook Air
You might want to check if you have the "Put hard disks to sleep when possible." option turned on. It seems to cause the problem.
Thanks, I appreciate the help but that is really not what sunnyj and I have been experiencing.
The hard drives just drop out. All I see is my two APFS SSD drives and nothing else. This only happens when I reboot. A cold start is fine.

I'm running latest Clover (r5058) and even tried switching to a 2017 version of HFSPlus.efi (instead of VboxHFS) but that didn't work.
 
Joined
Mar 4, 2014
Messages
423
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i5 9400F
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I've read this thread, and others but not sure what I need to do. If I want to update clover, currently running 4934 (included with Multibeast 11.3.0). I think I need to install VBoxHfs-64.efi which isnt included now in Clover but I don't know how to do that, can someone explain step by step for me?
 
Joined
May 28, 2011
Messages
27
Motherboard
Hack Pro Custom
CPU
Core i7 6700k
Graphics
EVGA GTX960-ACX2.0
Mac
  1. MacBook Air
The new versions of Clover still come with VboxHFS (same as VBoxHFS-64).
The -64 suffix doesn't signify anything no. They dropped -64 at some point.

Just install Clover, you don't need the Multibeast version.
 
Top