Contribute
Register

pastrychef's Asus ROG Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC) build w/ i9-9900K + AMD Vega 56

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,738
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,738
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS

Please try this EFI.

Remember to enable IGPU in BIOS. Bluepr0 has stated that he hand random crashes with his AMD 5700 XT installed when IGPU is disabled.

5700 XT is still very new and drivers are still a bit immature.
 

Attachments

  • EFI.zip
    29.1 MB · Views: 15
Joined
Oct 26, 2018
Messages
19
Motherboard
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming
CPU
i5-8600K
Graphics
RX 5700
Mobile Phone
  1. iOS
Please try this EFI.

Remember to enable IGPU in BIOS. Bluepr0 has stated that he hand random crashes with his AMD 5700 XT installed when IGPU is disabled.

5700 XT is still very new and drivers are still a bit immature.

Thanks, will try and report back.
 
Joined
May 22, 2011
Messages
1,046
Motherboard
ASUS TUF Z390 Plus Gaming
CPU
i9-9900K
Graphics
UHD 630
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
If you have IGPU disabled and you are using iMac19,1, the only way to get it to show that H.264 and HEVC are working is if you are using NoVpaJpeg.kext which disables hardware acceleration.

I am not using NoVpaJpeg.kext specifically but I think I remember NoVpaJpeg.kext now part of the WEG? Maybe that's the reason.
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,738
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I am not using NoVpaJpeg.kext specifically but I think I remember NoVpaJpeg.kext now part of the WEG? Maybe that's the reason.

Yes, it has been integrated in to WhateverGreen, but I believe you have to use a boot flag to enable it.
 
Joined
Dec 22, 2015
Messages
168
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G Gaming
CPU
i7 8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Hey @pastrychef can you help me out?
I can't get rid of my external USB2 audio interface stuttering issue. The most common solution I found online is to use a bios function that bumps the voltage on USB3 a tiny bit but the Asus Z370-G Strix doesn't have such an option.

I think my only viable solution is to enable one of the USB2 Ports in the back IO and sacrifice one of the USB3's but counting them to remain under the 15 port max confuses the heck out of me, can you tell me what i need to remove and add to my UIA_Exclude?

I have the following USB config:
Code:
uia_exclude=HS08;HS09;HS10;HS11;HS14;SS07;SS08;SS09;SS10;USR1;USR2

(BTW I have more internal active ports than usual because I use a script to control my Kraken X62 water cooler colors, pump and fan speeds.)
 

pastrychef

Moderator
Joined
May 29, 2013
Messages
16,738
Motherboard
Gigabyte Z390 M Gaming
CPU
i9-9900K OC'd @ 5.0GHz
Graphics
Vega 56 (Bios flashed to 64)
Mac
  1. MacBook
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hey @pastrychef can you help me out?
I can't get rid of my external USB2 audio interface stuttering issue. The most common solution I found online is to use a bios function that bumps the voltage on USB3 a tiny bit but the Asus Z370-G Strix doesn't have such an option.

I think my only viable solution is to enable one of the USB2 Ports in the back IO and sacrifice one of the USB3's but counting them to remain under the 15 port max confuses the heck out of me, can you tell me what i need to remove and add to my UIA_Exclude?

I have the following USB config:
Code:
uia_exclude=HS08;HS09;HS10;HS11;HS14;SS07;SS08;SS09;SS10;USR1;USR2

(BTW I have more internal active ports than usual because I use a script to control my Kraken X62 water cooler colors, pump and fan speeds.)

Have you tried using the USB 3.1 gen 2 ports in the rear? They are the red ones.

If you want to enable one of the USB 2 ports and disable one of the USB 3 ports, you can try the following:
Code:
uia_exclude=HS08HS01;HS10;HS11;HS14;SS07;SS08;SS09;SS10;USR1;USR2

This will enable HS09 and disable USB 2 functionality of the USB 3 port next to it (directly below the PS/2 port). However, USB 3 functionality should remain on that USB 3 port.
 
Joined
Dec 22, 2015
Messages
168
Motherboard
Asus ROG Strix Z370-G Gaming
CPU
i7 8700K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
Have you tried using the USB 3.1 gen 2 ports in the rear? They are the red ones.

No, a while back you had recommended not to use them because of something unrelated, will try it then.

If you want to enable one of the USB 2 ports and disable one of the USB 3 ports, you can try the following:
Code:
uia_exclude=HS08HS01;HS10;HS11;HS14;SS07;SS08;SS09;SS10;USR1;USR2

This will enable HS09 and disable USB 2 functionality of the USB 3 port next to it (directly below the PS/2 port). However, USB 3 functionality should remain on that USB 3 port.
I'll test the 3.1 gen2 port for a while, (the audio stuttering only happens occasionally) if it doesn't help I'll try changing the uia_exclude as you suggested, thanks so much for helping out. :thumbup:
 
Top