Contribute
Register

No Install macOS Clover Boot option - Unibeast Catalina 10.15.5

Joined
Mar 27, 2015
Messages
22
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
I download the 8.23GB Install macOS Catalina file on an authentic Mac with SIP/CSR confirmed disabled. Unibeast completes w/o errors. On my build system, Clover boots but there's no installer option. I deleted the .IAPhysicalMedia file and have the HFSPlus drivers in the Clover folder. Disabling USB 3.0 makes no difference.

This is the same USB drive and method I used to successfully get 10.15.4 going in the past: I started running into this once 10.5.5 was released. I do have the latest Unibeast and have even reinstalled the latest Clover (which deleted a bunch of drivers - with or without them there's no install option).
 
Joined
Mar 27, 2015
Messages
22
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-UD3H
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 980 Ti
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Clover attached - iMac 14,2 for Optiplex 9020 Haswell / HD4600 iGPU only

Edit: I initially thought this was Unibeast problem because the Clover worked previously and the latest Catalina update was the only thing that "changed."

Advice to anyone reading this: When you are "re-using" a USB stick for Unibeast, make sure you ERASE it via Disk Utility first. Leaving it named "Install macOS Catalina" and then running Unibeast will put a 1 at the end your mount point and all kinds of other goofy stuffy will happen.
 
Last edited:

MacMan

Administrator
Staff member
Joined
Feb 2, 2010
Messages
8,639
Motherboard
ASUS TUF Z390-PRO GAMING - 2606 - UEFI
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Top