Contribute
Register

Lion HDMI Audio - Part 3a: Kext Edits - AMD

Status
Not open for further replies.
Joined
May 10, 2014
Messages
61
Motherboard
iMac 27" Late 2013
CPU
Intel Core i7 4771 3,5 @ 3,9
Graphics
GeForce GTX 780M 4Gb GDDR5
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Framebuffer maps any HD 6xxx GPU to the physical ports.
AMD6000Controller, look for HDMI
Ipomea, Muskgrass, etc. may work

I don´t sure understand you...

2014-06-18 12.08.36.jpg
 
Joined
Mar 3, 2011
Messages
111
Motherboard
ASUS H270 Plus
CPU
i5-7600K
Graphics
AMD RX 570 4 GB
Hi,soon i wil get an XFX AMD 7750 card running OS X Yosemite - came from Nvidia GT 440 (chameleon, GE=Yes is enough).

Goal: I only need VGA or DVI output, no HDMI output (with Audio) needed.

Here my radeon_decode output:

GA-EP35:radeon_bios_decode.0.2 andreasm$ ./radeon_bios_decode < /Users/andreasm/Desktop/AMD/radeon_bios_decode.0.2/XFX.HD7750.1024.120514.rom
ATOM BIOS Rom:
SubsystemVendorID: 0x1682 SubsystemID: 0x3246
IOBaseAddress: 0x0000
Filename: 775aznj1.BIN
BIOS Bootup Message:
C44501 MOCHA Verde PRO 1G GDDR5 64Mx32

PCI ID: 1002:683f
Connector at index 0
Type [@offset 45618]: DisplayPort (10)
Encoder [@offset 45622]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)
i2cid [@offset 45710]: 0x94, OSX senseid: 0x5
Connector at index 1
Type [@offset 45628]: HDMI-A (11)
Encoder [@offset 45632]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21)
i2cid [@offset 45737]: 0x91, OSX senseid: 0x2
Connector at index 2
Type [@offset 45638]: DVI-I (2)
Encoder [@offset 45642]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e)
i2cid [@offset 45764]: 0x90, OSX senseid: 0x1
Connector at index 3
Type [@offset 45648]: VGA (1)
Encoder [@offset 45652]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15)
i2cid [@offset 45791]: 0x93, OSX senseid: 0x4

Has someone Yosemite with that card running?
I can see that newer chameleon have already some config for 7750 in the code (used by GE=yes)

{ 0x683F,0x04231043, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Asus HD 7750", kChutoro},
992 { 0x683F,0x04271043, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Asus HD 7750", kChutoro},
993 { 0x683F,0x04591043, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Asus HD 7750", kChutoro},
994 { 0x683F,0x200B1787, CHIP_FAMILY_TAHITI,"AMD Radeon HD 7750", kChutoro},
995 { 0x683F,0x23181787, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Vertex3D HD 7750", kChutoro},
996 { 0x683F,0x25511458, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Gigabyte HD 7750", kChutoro},
997 { 0x683F,0x27921462, CHIP_FAMILY_TAHITI,"AMD Radeon HD 7750", kChutoro},
998 { 0x683F,0x2B301002, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Ati HD 7750", kChutoro},
999 { 0x683F,0x32411682, CHIP_FAMILY_TAHITI,"XFX HD 7750", kChutoro},
1000 { 0x683F,0x32421682, CHIP_FAMILY_TAHITI,"XFX HD 7750", kChutoro},
1001 { 0x683F,0x32451682, CHIP_FAMILY_TAHITI,"XFX HD 7750", kChutoro},
1002 { 0x683F,0xE2131019, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Diamond HD 7750", kChutoro},
1003 { 0x683F,0xE213174B, CHIP_FAMILY_TAHITI,"AMD Radeon HD 7750", kChutoro},
1004 { 0x683F,0xE215174B, CHIP_FAMILY_TAHITI,"Sapphire HD 7750", kChutoro},


I think Chutoro must be the Framebuffer (in ATI7000...kext).

What chameleon boot config should i use?
GE=Yes
or GE=No and some ATIConfig= other Framebuffer than Chutoro , ATiPorts=??

Or must i patch something even i only need VGA/DVI out (one display enough) , no HDMI (audio)?


Thanks!
 
Status
Not open for further replies.
Top