Contribute
Register

Installed Ubuntu 12.10, How to Write Chimera over GRUB2?

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,770
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I upgraded my dual boot to Ubuntu 12.10, and now when my PC boots it goes to grub with a long list of options, and when selecting the Mac Option it fails because of the missing commands I have in Chimera. How can I make it to where I see Chimera with the option of Ubuntu and OSX. I've tried reinstalling chimera a couple of times with no result. :cry:

I am using a GUID Formatted Drive.
 
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,770
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jul 19, 2012
Messages
1,770
Motherboard
B450M-DS3H
CPU
Ryzen 5 2600
Graphics
RX 590
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Sep 24, 2012
Messages
1
Motherboard
GIGABYTE GA-Z77X-UP5 TH
CPU
Intel 3570K @ 4.4GHz
Graphics
Nvidia GTX 660TI
Mac
  1. iMac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
If you boot from a thumb drive that has unibeast on it, it should allow you to boot into MacOSX. Then, rerun multibeast and be sure to select Chimera. It should overwrite grub and you'll be able to boot Linux and OSX.
 
Joined
Nov 12, 2011
Messages
44
Motherboard
GA-Z68-UD3H-B3
CPU
Intel Core i5 2500k @ 4.00 GHz
Graphics
ATI Radeon HD 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I triple boot a system myself personally, and it gets tricky if you installed a distro of linux like ubuntu with default settings.

I haven't found a straight forward way to do it - rather a tedious way. It required installing the default windows boot loader, and then booting into your hackintosh and then overwriting it with chimera.

Idk why Chimera won't overwrite grub and the windows boot loader will, but I do know chimera overwrites the winfail boot loader without any fuss.
 
Joined
Oct 8, 2011
Messages
16
Motherboard
GA-Z68A-D3H-B3
CPU
I5-2500K
Graphics
MSI 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
You have to Make sure You load the Linux bootloader to the same Partition that you are installing linux to ( i.e. /dev/sda4 )
here is a very helpful Link
http://racerrehabman.wordpress.com
 
Status
Not open for further replies.
Top