Contribute
Register

Help installing OS X Snow Leopard with retail Disk from Apple

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 24, 2017
Messages
186
Motherboard
Lenovo Flex 4
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hello All, I have downloaded the iBoot, and have also tried iBoot for Ivy Bridge systems, but when I insert the Retail Disk for Snow Leopard, I can run it through iBoot, but ahve to type GraphicsEnabler=No boot flag. Then, and only then, will the gray apple on the white screen show up. HOWEVER, I cannot get past that screen. I have left it for 8 hours during the day, and I don't get a loading bar or circle! PLEASE HELP!

My specs:
Dell Optiplex 7010
Intel Core i5 3750 @ 3.40 GHz
10 GB RAM
500 GB HDD running Windows 10 Pro
Trying to install Mac OS on 1 TB HDD
AMD Radeon HD 7000 Graphics
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
22,468
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Boot with iBoot Ivy Bridge CD
Swap for SL DVD, wait until drive activity stops, F5 to refresh
select SL DVD icon with arrow keys
hit space bar to get command box and type
-v -x GraphicsEnabler=No
hit enter.
Post results of where it is hanging - you may need additional boot flags
 
Joined
Oct 24, 2017
Messages
186
Motherboard
Lenovo Flex 4
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here is what I get:
Is all of my hardware compatible? Can I make it work somehow? What does system uptime in nanoseconds mean? Why does it say Mac OS version is not set yet?
 

Attachments

  • Hackintosh Error.jpg
    Hackintosh Error.jpg
    2.1 MB · Views: 180

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
22,468
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Here is what I get:
Is all of my hardware compatible? Can I make it work somehow? What does system uptime in nanoseconds mean? Why does it say Mac OS version is not set yet?
It means you had a KP before it ever loaded the kernel and the backtrace says the reason was something to do with the CPU.
You should be able to get it all working, but remember that there is no support for Ivy Bridge hardware in SL. You need Mountain Lion or later to run on Ivy Bridge hardware, so iBoot Ivy Bridge will always be needed to boot SL and SL will never run well.
 
Joined
Oct 24, 2017
Messages
186
Motherboard
Lenovo Flex 4
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Where can I get a Mountain Lion install disk? I have a Macbook Air running Sierra, but I can not make a usb boot stick because my work has me setup as a non-admin account. My ultimate goal is to get my pc running OS X High Sierra, but I figured the only place I could start was with the actual DVD install disk for SL.
 

Going Bald

Moderator
Joined
Aug 14, 2010
Messages
22,468
Motherboard
GA-X58A-UD7-F7
CPU
W3670
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Where can I get a Mountain Lion install disk? I have a Macbook Air running Sierra, but I can not make a usb boot stick because my work has me setup as a non-admin account. My ultimate goal is to get my pc running OS X High Sierra, but I figured the only place I could start was with the actual DVD install disk for SL.
You might be able to update straight to El Capitan. See what you can download as an upgrade from the App Store

https://www.tonymacx86.com/buyersguide/november/2017/#Operating_Systems
 
Joined
Oct 24, 2017
Messages
186
Motherboard
Lenovo Flex 4
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I can't download El Capitan on my Mac. How can get SL to work so that I can get El Capitan installed?
 
Joined
Jan 26, 2014
Messages
1,339
Motherboard
Asus P5LP-LE
CPU
Core 2 Duo
Graphics
Nvidia GeForce GT 640
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Here is what I get:
Is all of my hardware compatible? Can I make it work somehow? What does system uptime in nanoseconds mean? Why does it say Mac OS version is not set yet?

Try it with only one stick of ram installed. Remove the AMD HD 7000 graphics card. Remove any extra HDD/SSDs connected that you aren't planning on installing to. If still having problems report back with new image.
 
Joined
Oct 24, 2017
Messages
186
Motherboard
Lenovo Flex 4
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Success(so far)! I was able to load it And partition my drive. Now Mac OS X is installing! Thanks for your help!
 
Joined
Oct 24, 2017
Messages
186
Motherboard
Lenovo Flex 4
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
So I was able to install Snow Leopard. Then I downloaded El Capitan from the app store after updating to 10.6.8 or something of the sorts. I tried to just run through the El Cap installer like you would on a typical Mac, but I had no luck. It would go through the deal where you just tell it what disk to install on, then it would say it was installing, then when it rebooted, nothing happened, I had to go through iBoot and select Snow Leopard hdd, and nothing happened when I booted into OS X. So, I tried unibeast+El Cap. I got EC on the USB drive, but when I boot from USB, go to Boot Mac OS X from *USB NAME*, it will go black for a second, go through the Apple Logo with the loading bar, and then it just reboots, and if I go to the Boot Mac OS X from *USB NAME* again, it just repeats over and over again. I Have tried booting in safe mode, and in verbose mode, neither of them worked. I still am only using one stick of RAM and no Graphics card, just the onboard graphics. PLEASE HELP!
 
Status
Not open for further replies.
Top