Haswell-E + X99 Motherboard Temporary Guide - OS X 10.10

Discussion in 'Yosemite Desktop Guides' started by tonymacx86, Oct 17, 2014.

  1. bheng

    bheng

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    1
    Feb 7, 2016 at 1:05 AM #881
    bheng

    bheng

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    1
    I have the same problem, did you ever figure it out the solution to this issue ?
     
  2. sanoayyk

    sanoayyk

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    25
    Feb 17, 2016 at 4:13 AM #882
    sanoayyk

    sanoayyk

    Joined:
    Jul 24, 2011
    Messages:
    25
    Well it seems there are no more guys struggling with [PCI configuration begin] on X99 mobo but I'm still.
    Flag PCIRootUID=1 breaks the first but stops at the second.
    I've been trying to install 10.10.5 using latest clover and tested almost everything which had have been mentioned in lotta threads, such as VoodooTSC, FakeSMC, and each boot flags.(I think kernel patching is no longer necessary)

    BTW my hardware is MSI X99S SLI PLUS, GTX970, Xeon E5-2630v3ES
    When it comes to make a DSDT, there appears an unfixable error in PCI0 section.
    I suspect it is what prevents me from getting through PCI configuration but I don'know whether
    it's the problem of my mobo or ES-Xeon(old engineering sample is really inexpensive).
    Maybe I have to buy another CPU? Need someone's expertise...

    EDIT:
    AMI Clean_Compile fixed DSDT error and I got regular E5-2620v3, still the third PCI configuration begin.
    I'v read that both my board X99S SLI PLUS and CPU 2620v3 are OSX compatible but my machine just won't boot up :(
     
  3. jbauman5

    jbauman5

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    121
    Mobo:
    GA-X99-UD4
    CPU:
    5960x @ 4.2
    Graphics:
    2 x 980TI
    May 13, 2016 at 12:10 AM #883
    jbauman5

    jbauman5

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Messages:
    121
    Mobo:
    GA-X99-UD4
    CPU:
    5960x @ 4.2
    Graphics:
    2 x 980TI
    I'm starting to glaze over from all the reading I've been doing, I thought I'd go ahead and post my question.

    I've been running successfully with the x99-ud4 and a 5960x for the past year and I've recently upgraded my bootloader to clover and all is well. So to my question, I'd like to replace the 5960x with a 2699 v3 and I'm curious if anyone knows what it may take to get that running?

    Thanks in advance
     
  4. toncij

    toncij

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    124
    Mobo:
    Rampage V Extreme 3504
    CPU:
    i7-5960X@4,78GHz
    Graphics:
    2x GTX 1080Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    May 13, 2016 at 8:27 AM #884
    toncij

    toncij

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    124
    Mobo:
    Rampage V Extreme 3504
    CPU:
    i7-5960X@4,78GHz
    Graphics:
    2x GTX 1080Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    Android, iOS
    It seems that with latest development, 10.11.5 works just fine with Xeons.

    I'm not sure if it works with 5960X, haven't tried yet. A bit confused about why nobody tried just faking 5960X as some 8-core Xeon...
     
  5. llamafilm

    llamafilm

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte X99 Designare
    CPU:
    Broadwell-E 10 core i7-6950X
    Graphics:
    EVGA Titan Black
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jul 17, 2016 at 7:40 AM #885
    llamafilm

    llamafilm

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte X99 Designare
    CPU:
    Broadwell-E 10 core i7-6950X
    Graphics:
    EVGA Titan Black
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hi. Can someone explain what this command does exactly? I'm not familiar with perl syntax. But I duplicated my kernel file and ran this on it, and diff shows no difference between the before and after.
     
  6. r2tincan

    r2tincan

    Joined:
    Oct 4, 2014
    Messages:
    209
    Mobo:
    ASUS x99 E-WS
    CPU:
    Intel E5-2630v3
    Graphics:
    EVGA GTX 980 x2
    Aug 13, 2016 at 12:46 AM #886
    r2tincan

    r2tincan

    Joined:
    Oct 4, 2014
    Messages:
    209
    Mobo:
    ASUS x99 E-WS
    CPU:
    Intel E5-2630v3
    Graphics:
    EVGA GTX 980 x2
    Wait, I can't my Haswell-E Xeon into Turbo at all in Yosemite. This is fixed in El Capitan?
     
  7. AndrewK230

    AndrewK230

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Messages:
    21
    Mobo:
    MSI X99S SLI Plus (MSI X99S chipset)
    CPU:
    Intel i7 5820k (haswell)
    Graphics:
    GT 740 (Gigabyte)
    Aug 25, 2016 at 2:05 AM #887
    AndrewK230

    AndrewK230

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Messages:
    21
    Mobo:
    MSI X99S SLI Plus (MSI X99S chipset)
    CPU:
    Intel i7 5820k (haswell)
    Graphics:
    GT 740 (Gigabyte)
    None of these file paths exist! Is this tutorial from before clover got an update or something? All I know is that my drive looks a little differently, it has its USB thing, but also an EFI partition.

    Furthermore I can not find a Extras\Extensions folder, or a Library\Kexts folder. And yes I am looking with show hidden files on it.

    Other tutorials tell me to put the kexts in EFI\Clover\Kexts\10.11 but not this one. Is this the right tutorial for me to follow?
     
  8. llamafilm

    llamafilm

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte X99 Designare
    CPU:
    Broadwell-E 10 core i7-6950X
    Graphics:
    EVGA Titan Black
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 25, 2016 at 5:21 PM #888
    llamafilm

    llamafilm

    Joined:
    Nov 6, 2012
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte X99 Designare
    CPU:
    Broadwell-E 10 core i7-6950X
    Graphics:
    EVGA Titan Black
    Mac:
    MacBook Pro, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    This guide is for Chameleon, which uses the /Extra folder. Clover is a more modern boot loader, so if you're using that, your file structure will be completely different and you should find a Clover guide.
     
  9. BJK2142

    BJK2142

    Joined:
    Jul 9, 2016
    Messages:
    106
    Mobo:
    Gigabyte Designare EX
    CPU:
    6850K
    Graphics:
    NVIDIA GTX 950
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Nov 20, 2016 at 4:08 PM #889
    BJK2142

    BJK2142

    Joined:
    Jul 9, 2016
    Messages:
    106
    Mobo:
    Gigabyte Designare EX
    CPU:
    6850K
    Graphics:
    NVIDIA GTX 950
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    @llamafilm how difficult was it to get your 6950x working with your MB? i am considering buying a 6950K today and your motherboard.

    What type of Ram are you using?
     
  10. nico416

    nico416

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    Gigabyte X58a-ud3r rev 2.0 FH Bios
    CPU:
    i7 950
    Graphics:
    GTX 480 Stock
    Dec 5, 2016 at 6:15 PM #890
    nico416

    nico416

    Joined:
    Aug 7, 2012
    Messages:
    9
    Mobo:
    Gigabyte X58a-ud3r rev 2.0 FH Bios
    CPU:
    i7 950
    Graphics:
    GTX 480 Stock
    Hey, So ive got an X99-e. and a e5 2683 v3 Engineering sample. Will this guide work for me, I sold all my macs and unforunately my 3930k i sold as a working hackintosh figuring id have no problem getting my new rig up

    any help would be appreicated. i am farmiliar with snow leopard to yosemite. and i cant make a sierra usb unless i get it working first on an earlier os or something.
     

Share This Page