Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello,
After installing fresh Mojave system I made everything by instructions.
Kexts - don't want to install (screenshot in attachment), whole system randomly restarts,
I have no audio, battery info.

Any idea what I did wrong?
Best regards,

Your kextcache output is normal.

Comments:
- your drivers64UEFI is wrong (please refer to the guide... do not add .efi files that are not mentioned)
- your config.plist is wrong (read post #1, "Final config.plist)
- your ACPI/patched content is wrong (read post #1 regarding install_acpi.sh)


Note:
- your debug zip is missing ioreg (please try to check for it before upload)
 
Joined
Mar 28, 2017
Messages
70
Motherboard
'HP EliteBook x360 830 G6
CPU
i7 8565U
Graphics
UHD620 1920*1080
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Your ioreg shows battery at 72% (0x9ee/0xdb8).

BrcmPatchRAM is stuck trying to load firmware. Your ioreg also shows Google Chrome hooking the USB ports. There used to be an option to disable this, so you might look into it. Otherwise, see if the problem does not happen if you DO NOT leave Chome running when putting the laptop to sleep.

There are also some flags you can try that are mentioned in the BrcmPatchRAM README.


Thank you master! :) I'll need to learn how to diagnose those problems as I feel ashamed asking you everytime there is something wrong with my setup ;)
 
Joined
Sep 5, 2017
Messages
15
Motherboard
HP 840 G3
CPU
i7-6600U
Graphics
Intel HD 520
Your kextcache output is normal.

Comments:
- your drivers64UEFI is wrong (please refer to the guide... do not add .efi files that are not mentioned)
- your config.plist is wrong (read post #1, "Final config.plist)
- your ACPI/patched content is wrong (read post #1 regarding install_acpi.sh)


Note:
- your debug zip is missing ioreg (please try to check for it before upload)

Dear Rehabman,

I followed again your guide. Deleted all unnecessary files from drivers64UEFI but It was rebooting on Apple Logo after clover boot manager.
I need to have in Drivers64UEFI - "AptioMemoryFix-64.efi" and "CsmVideoDxe-64.efi" to boot MacOS properly.

I also made an final config.plist by your instruction and ACPI - again.

For now - I have a battery status - so that's correct, sound is working and I will see what's with random restarts.

Thank you master!
In attachment you can find another raport - please check if its ok now.
 

Attachments

  • debug_12590.zip
    3.1 MB · Views: 62
Joined
Aug 25, 2015
Messages
23
Motherboard
HP Probook 450 G1-F6Q45PA
CPU
i5 4200M
Graphics
intel hd 4600- amd 8750M
Dear Rehabman,
I reinstall mac os mojave 10.14.1 and followed again your guide.but i still cant use USB at bootloader screen (i can use usb when boot success into mac os).My laptop keyboard have some problem so i need usb keyboard to choose win or mac and other.can you help me fix this bug. thanks u very much
 

Attachments

  • debug_387.zip
    3.6 MB · Views: 52

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Dear Rehabman,

I followed again your guide. Deleted all unnecessary files from drivers64UEFI but It was rebooting on Apple Logo after clover boot manager.
I need to have in Drivers64UEFI - "AptioMemoryFix-64.efi" and "CsmVideoDxe-64.efi" to boot MacOS properly.

I also made an final config.plist by your instruction and ACPI - again.

For now - I have a battery status - so that's correct, sound is working and I will see what's with random restarts.

Thank you master!
In attachment you can find another raport - please check if its ok now.

CsmVideoDxe-64.efi should not be used.
But legacy boot/CSM should be enabled (I believe it is referred to as hybrid in HP BIOS).
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Dear Rehabman,
I reinstall mac os mojave 10.14.1 and followed again your guide.but i still cant use USB at bootloader screen (i can use usb when boot success into mac os).My laptop keyboard have some problem so i need usb keyboard to choose win or mac and other.can you help me fix this bug. thanks u very much

Check your BIOS settings.
 
Joined
Aug 25, 2015
Messages
23
Motherboard
HP Probook 450 G1-F6Q45PA
CPU
i5 4200M
Graphics
intel hd 4600- amd 8750M
Check your BIOS settings.
i dont think so, because if i use old EFI ( before i knew this guide), i can use usb in bootloader clover
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
i dont think so, because if i use old EFI ( before i knew this guide), i can use usb in bootloader clover
Dear Rehabman,
I reinstall mac os mojave 10.14.1 and followed again your guide.but i still cant use USB at bootloader screen (i can use usb when boot success into mac os).My laptop keyboard have some problem so i need usb keyboard to choose win or mac and other.can you help me fix this bug. thanks u very much

Your drivers64UEFI is wrong.
Read the guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Mar 11, 2017
Messages
69
Motherboard
HP ProBook 6570b (Clover)
CPU
i5-3380M
Graphics
HD4000, 1600x900
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Battery Status gets stuck at random points. It stops updating after sometime and starts working again on restart, gets stuck again after sometime. Can you please help me on that. Attached are the problem reporting files
 

Attachments

  • debug_29701.zip
    2.8 MB · Views: 49

RehabMan

Moderator
Joined
May 2, 2012
Messages
183,827
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Battery Status gets stuck at random points. It stops updating after sometime and starts working again on restart, gets stuck again after sometime. Can you please help me on that. Attached are the problem reporting files

Does this ioreg represent a "stuck" situation? If so, at what percentage was the menu bar status stuck at?

Why do you have both OsxAptioFixDrv-64.efi and AptioMemoryFix-64.efi in drivers64UEFI even though the guide makes it clear each Aptio efi is mutually exclusive?

Have you done an EC reset lately?

Do you have the latest BIOS installed?
 
Top