Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Joined
Jul 26, 2012
Messages
36
Motherboard
HP Elitebook 840 G4
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 620
Mac
MacBook Pro
Jack detection issue.
Did you try after a sleep/wake cycle.
You attached no files representing your AppleALC attempt (nor the attempt with reverting the mentioned commit), so no ideas can be provided there.
I tried after sleep wake cycle. Behaviour is still the same.
My Apologies. I am going to attach the files as I go through the different configs.
First up is the current one with the rolled back zlib files.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,977
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I tried after sleep wake cycle. Behaviour is still the same.
My Apologies. I am going to attach the files as I go through the different configs.
First up is the current one with the rolled back zlib files.
Did you also roll back the changes to the model specific SSDT?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,977
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,977
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Yes I did.
I have attached the debugs for both this scenario and the ALC.
debug_ALC.zip comments:
- does AppleALC use layout-id 0x14? (your ioreg shows audio not working at all, probably due to incorrect layout-id)
- also you will need to undo all the components of audio patching in the base repo (eg. CodecCommander should be removed, AppleHDA restored to vanilla, AppleHDA patches removed from config.plist)
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
190,977
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
For your post
https://www.tonymacx86.com/threads/...s-in-10-12-sierra.202316/page-94#post-1485104
I get 2 kext AppleIntelFramebufferCapri, AppleIntelFramebufferAzul from /System/Library/Extensions, but I'm can't understand how to make change kext
Can you use image to explain for me?
Thank @
RehabMan
You need to attach "problem reporting" files.
The ioreg should show HDMI connected.

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
36
Motherboard
HP Elitebook 840 G4
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 620
Mac
MacBook Pro
debug_ALC.zip comments:
- does AppleALC use layout-id 0x14? (your ioreg shows audio not working at all, probably due to incorrect layout-id)
- also you will need to undo all the components of audio patching in the base repo (eg. CodecCommander should be removed, AppleHDA restored to vanilla, AppleHDA patches removed from config.plist)
I apologise once again, I must have been exhausted or something. I have attached the correct problem files for the AppleALC kext.
It requires layout-id 3. Still no Jack detection though.
 

Attachments

Top