Contribute
Register

[Guide] Dell 7348 i7 using Clover UEFI (10.11)

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
rehabman i have successfully installed sierra 10.12.6 on my dell 7348 with windows 10 on 1 hdd ... what is the remedy for this i sometimes got this message when booting from mac hdd .. i have to shutdown 2 times then boot up again then it will boot to mac hdd (attached picture)...i have my video card hd5500 at 1536mb... but no control for brightness..and no wifi for my broadcom wifi card..is this the way--bcrmfirmwarerepo.kext,bcrmpatchram2.kext install using kext utility to machdd --S/L/E...and put the brcmfirmwaredata.kext to machdd --efi/clover/kexts...any help will be highly appreciated

Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Mar 12, 2014
Messages
92
Motherboard
Dell Inspiron i7348/Clover
CPU
i7 5500u
Graphics
Intel HD 5500 @ 1920x1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
The config.plist file from the allfiles.zip attached to the first post fails to boot on Mac OS High Sierra 10.13.x, leading to a black screen after some time showing the apple loading gauge. Using the one from the installer, I was able to boot, but then I lost many functionalities, like audio, hibernating, Bluetooth and others. My old config.plist (which is basically the one from the allfiles.zip plus my modifications), which worked fine under 10.12.x is attached along with the last screen I see booting on verbose mode, before the screen goes all black. Please, help!
 

Attachments

  • config.plist
    19.1 KB · Views: 190
  • 20180227_140821.jpg
    20180227_140821.jpg
    2.3 MB · Views: 89
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
The config.plist file from the allfiles.zip attached to the first post fails to boot on Mac OS High Sierra 10.13.x, leading to a black screen after some time showing the apple loading gauge. Using the one from the installer, I was able to boot, but then I lost many functionalities, like audio, hibernating, Bluetooth and others. My old config.plist (which is basically the one from the allfiles.zip plus my modifications), which worked fine under 10.12.x is attached along with the last screen I see booting on verbose mode, before the screen goes all black. Please, help!

"Problem Reporting" files are incomplete.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Mar 12, 2014
Messages
92
Motherboard
Dell Inspiron i7348/Clover
CPU
i7 5500u
Graphics
Intel HD 5500 @ 1920x1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
"Problem Reporting" files are incomplete.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Hello, Rehabman. Thanks for your endless patience.
Attached are the files I could generate with the script. But please, notice these files were generated with the config.plist file that works (the one that does not have most of the patches I had on the config.plist attached two posts above, since I can't boot with that one).

Thanks a lot.
 

Attachments

  • debug_22679.zip
    761.1 KB · Views: 68
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, Rehabman. Thanks for your endless patience.
Attached are the files I could generate with the script. But please, notice these files were generated with the config.plist file that works (the one that does not have most of the patches I had on my prior one, since I can't boot with the prior one).

Thanks a lot.

PR files *must* represent the problem scenario.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully.
 
Joined
Mar 12, 2014
Messages
92
Motherboard
Dell Inspiron i7348/Clover
CPU
i7 5500u
Graphics
Intel HD 5500 @ 1920x1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
PR files *must* represent the problem scenario.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully.

Ok. Read it again. Since I can't boot, the Clover files are here, as well as the print from the verbose mode.
Thanks once again.
 

Attachments

  • 20180227_140821.jpg
    20180227_140821.jpg
    2.3 MB · Views: 81
  • Clover.zip
    1.7 MB · Views: 76

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Ok. Read it again. Since I can't boot, the Clover files are here, as well as the print from the verbose mode.
Thanks once again.

Graphics related problem. Try with invalid ig-platform-id (then other valid ig-platform-id values).
Keep in mind your ig-platform-id is injected in config.plist/Devices/Arbitrary section.

Your profile lacks details on screen resolution. Please fix as per FAQ:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Also, your backlight configuration is wrong. See guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/...rol-using-applebacklightinjector-kext.218222/
 
Joined
Mar 12, 2014
Messages
92
Motherboard
Dell Inspiron i7348/Clover
CPU
i7 5500u
Graphics
Intel HD 5500 @ 1920x1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Graphics related problem. Try with invalid ig-platform-id (then other valid ig-platform-id values).
Keep in mind your ig-platform-id is injected in config.plist/Devices/Arbitrary section.

Your profile lacks details on screen resolution. Please fix as per FAQ:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Also, your backlight configuration is wrong. See guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/...rol-using-applebacklightinjector-kext.218222/

Thanks for the reply. Do you know if something changed graphicwise from 10.12.3 to 10.13.2? I mean, I had no problems whatsoever booting that same config.plist on 10.12.3 and had all functions from my graphics card properly working.

Thanks!
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,093
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the reply. Do you know if something changed graphicwise from 10.12.3 to 10.13.2? I mean, I had no problems whatsoever booting that same config.plist on 10.12.3 and had all functions from my graphics card properly working.

Thanks!

All graphics kexts are in a constant state of change though each version/update.
Major changes to brightness control in 10.12.4 and later.
 
Joined
Mar 12, 2014
Messages
92
Motherboard
Dell Inspiron i7348/Clover
CPU
i7 5500u
Graphics
Intel HD 5500 @ 1920x1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
All graphics kexts are in a constant state of change though each version/update.
Major changes to brightness control in 10.12.4 and later.

Could the brightness be the main problem of the OS not booting? The reason why I'm asking is because the ig-platform-id is the same from the config.plist that works.

Thanks!
 
Top