Contribute
Register

GTS 250 1GB no hardware acceleration

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 25, 2010
Messages
84
Motherboard
HP 4530s
CPU
i3 2310
Graphics
Intel HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
A friend of mine decided to try the guide here after seeing my succesful 10.6.8 install. However he can't get video acceleration working and I am out of stuff to recommend him.

He has a Gigabyte mobo with an i7 CPU. Install works, comboupdate works, multibeast works (he tried both easydsdt and dsdt from database here). Network gets installed, sound also but video produces no ripples in dashboard.

What i reccommended and he tried:
-updated mobo bios
-select graphicsenabled=yes (64 bit): results in crash after reboot and requires reinstall
-select graphicsenabled=yes (32 bit): doesnt do anything
-tried nvplugins in multibeast: long shot but only thing I could find with nv in it (was actually looking for nvenabler which is mentioned often but not in multibeast
-found an nvenabler file online: doesnt appear to do anything.


what I am not sure of
-seems to work out of the box for some
-many people mention nv enabler but unsure where to get it (right version?)
-what does nv plugins do?
-also read posts to try nvenabler en nvinject, but where do I find nvinject.
 
Joined
Aug 25, 2010
Messages
84
Motherboard
HP 4530s
CPU
i3 2310
Graphics
Intel HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
System specs say this. Anyone any clues what to do next?

Unknown nVidia card:

Chipset Model: Unknown nVidia card
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0615
Revision ID: 0x00a2
ROM Revision: NVinject 0.2.2
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1280 x 1024 @ 75 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number: HMDY709642
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Display Connector:
Status: No Display Connected
 
Status
Not open for further replies.
Top