Contribute
Register

Gigabyte Z97 Gaming 3 Setup issues

Joined
Mar 30, 2013
Messages
14
Motherboard
i7 5930k Tower
CPU
i7 5930k
Graphics
GTX770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Yep used those

not sure if sound is working over line yet as I dont have speakers or a line socket on monitor,

I am trying to get sound over HDMI working and struggling

- - - Updated - - -

Yep used those

not sure if sound is working over line yet as I dont have speakers or a line socket on monitor,

I am trying to get sound over HDMI working and struggling

- - - Updated - - -

Yep used those

not sure if sound is working over line yet as I dont have speakers or a line socket on monitor,

I am trying to get sound over HDMI working and struggling
 
Joined
Aug 21, 2013
Messages
20
Motherboard
GA-Z97x-Gaming 3
CPU
i5 4460
Graphics
HD 4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I recall reading somewhere that sound over hdmi is not supported in series 9 motherboards.
But if you do get it working please post your solution.
have you tried the normal audio outputs
 
Joined
Mar 30, 2013
Messages
14
Motherboard
i7 5930k Tower
CPU
i7 5930k
Graphics
GTX770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
My monitor does not have a line in port for sound.

I have tried headphones on the PC SAound socket and nothing

Plugged in a USB sound card and that works fine,

But even with that unless I can get sound over HDMI I am going to have to find external speakers
 
Joined
Aug 21, 2013
Messages
20
Motherboard
GA-Z97x-Gaming 3
CPU
i5 4460
Graphics
HD 4600
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Im pretty sure that you will have to get external speakers.
Check in your system info for the audio drivers. if its just the apple HDA or whatever it is try installing the audio kexts again and repairing permissions.

Like i said i must if installed those kexts about 5 times. then suddenly after i got my system booting without -x the sound worked
 
Joined
Aug 31, 2012
Messages
54
Motherboard
ASUS UX305FA Broadwell Clover UEFI 10.11/Win10
CPU
M-5Y10
Graphics
intel HD 5300 QHD 3200x1800
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Hey, I made a beautiful install on GA Z97 gaming3 with clover, I have only a single concern the sound if somebody in an idea??
it's work: ethernet; thunderbolt; HD7970; webcam Asus; usb; HDMI
but no song on the port audio
 
Joined
Dec 6, 2012
Messages
19
Motherboard
hp pavillion p6110 es
CPU
intel pentium dual core E5200
Graphics
nvidia gt 630
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Hey, I made a beautiful install on GA Z97 gaming3 with clover, I have only a single concern the sound if somebody in an idea??
it's work: ethernet; thunderbolt; HD7970; webcam Asus; usb; HDMI
but no song on the port audio

Thunderbolt on the gaming 3? How did you get it? Thanks for the reply
 
Top