Contribute
Register

Getting error "failed to load kernel cache 0x9"

Joined
Jan 3, 2020
Messages
5
Motherboard
Intel DH61H0
CPU
i3-2100
Graphics
GT 730
Mobile Phone
Android
I created a bootable media using clover boot disk creator, then when I boot from USB I get kernel cache 0x9 error
Help!! I am new in this

My pc details are given in accout...
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
5,398
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
I created a bootable media using clover boot disk creator, then when I boot from USB I get kernel cache 0x9 error
Help!! I am new in this

My pc details are given in accout...
Might be ACPI/DSDT settings. Use cursor arrows at clover menu screen. Go to Options tab and hit enter. Check the CPU Tuning section and uncheck the boxes, then go to return and go to Binaries and add fake CPUID 0x0306A0, and check kernelPM and intelPowermanagement only. Return and test.
 
Joined
Jan 3, 2020
Messages
5
Motherboard
Intel DH61H0
CPU
i3-2100
Graphics
GT 730
Mobile Phone
Android
Might be ACPI/DSDT settings. Use cursor arrows at clover menu screen. Go to Options tab and hit enter. Check the CPU Tuning section and uncheck the boxes, then go to return and go to Binaries and add fake CPUID 0x0306A0, and check kernelPM and intelPowermanagement only. Return and test.
Thanks man, but I forgot to turn off vt-d now I have another problem, the setup just reboots at
end randomseed
++++++++
When I use a different clover it just sticks there help
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
5,398
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Thanks man, but I forgot to turn off vt-d now I have another problem, the setup just reboots at
end randomseed
++++++++
When I use a different clover it just sticks there help
could be memory drivers.
Aptiomemoryfix, mem2, mem3 in drivers64uefi folder.
 
Joined
Jan 3, 2020
Messages
5
Motherboard
Intel DH61H0
CPU
i3-2100
Graphics
GT 730
Mobile Phone
Android
could be memory drivers.
Aptiomemoryfix, mem2, mem3 in drivers64uefi folder.
Thanks for the quick reply,
I have AptioMemoryFix-64.efi in the drivers64uefi folder, but not other two, I can't even find them in drivers-off folder, where should I get them from?

Thank you
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
22,739
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
I have AptioMemoryFix-64.efi in the drivers64uefi folder
If you have a /drivers64uefi folder then your Clover is probably due an update.
Note that in the newer versions of Clover the folder structure has changed and drivers are now in /drivers/UEFI.
 
Joined
Jan 3, 2020
Messages
5
Motherboard
Intel DH61H0
CPU
i3-2100
Graphics
GT 730
Mobile Phone
Android
Might be ACPI/DSDT settings. Use cursor arrows at clover menu screen. Go to Options tab and hit enter. Check the CPU Tuning section and uncheck the boxes, then go to return and go to Binaries and add fake CPUID 0x0306A0, and check kernelPM and intelPowermanagement only. Return and test.
I used a new clover, when I tried to boot to setup, a cross show's up, when i did a -v it shows this version of mac os x is not supported reason blah blah blah,
When I used -no_compat_check it shows failed to load kernel cache just like before, I tried what you said uncheck all boxes and set dake cpu id, that didn't work, do you have any solution ?
 

Gigamaxx

Moderator
Joined
May 15, 2016
Messages
5,398
Motherboard
GIGABYTE Z170M D3H
CPU
i5-6500
Graphics
RX 480
Mac
iMac
Thanks for the quick reply,
I have AptioMemoryFix-64.efi in the drivers64uefi folder, but not other two, I can't even find them in drivers-off folder, where should I get them from?

Thank you
You only want to have one at a time in there. I was referring to aptiomemoryfix2, fix3 etc.
 
Top