Contribute
Register

El capitan USB issues - possible fix.

Joined
Nov 27, 2011
Messages
265
Motherboard
GA-Z97-D3H
CPU
i5 4690k
Graphics
GTX 750
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I had something similar with the kext not loading. Trying to remember what the problem was.

Are thry hey both the same version? From memory you want 1.2

matt
 
Joined
Jan 2, 2013
Messages
42
Motherboard
Gigabyte H87N-WIFI
CPU
i3-4330
Graphics
HD 4600
Mobile Phone
Android
On the clover boot screen press F4 on your keyboard.

Boot into OS X and mount your EFI partition.

Your DSDT will be in the EFI/CLOVER/ACPI/ORIG folder.

Edit it and save it into the EFI/CLOVER/ACPI/PATCHED folder as DSDT.aml

Matt
Thanks for reply!
But my origin folder is empty :/
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
54
Motherboard
ASUS Z97 Pro (Wifi/AC)
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
GTX 1080 Ti + R9 380
Mac
iMac
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
Android
I did some other speed tests with a USB 3.0 external HD plugged in the same port than my USB Key Datatraveler 3.0, and this time a 3,2GB file copied from the external disk in 30s. So I suppose my USB 3.0 ports are working and the culprit could be this USB Key... But it works OK in Windows 10 so...
The FakePCIID_XHCIMux.kext injector is still not loaded at start, and I have the "System wakes up straight away when USB3 device plugged in" problem you pointed in your 1st post.
I did try to patch but the result is still the same, but I've noticed there are 2 versions of the patch:
USB3 _PRW(0x0D) and Rename XHC to XHC1 and USB3 _PRW(0x6D) and Rename XHC to XHC1
I only tried the first one for now.
 
Joined
Feb 4, 2010
Messages
29
Motherboard
ASRock H110M-STX
CPU
i7 7700
Graphics
Intel HD Graphics 630
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Just want to chime in and say thank you, this worked for me on my XPS 8700. The ports were all working, but would not detect any USB3.0 devices, only 2.0 ones. But after following these steps, all my drives came back! Speed tests will say whether it was 100% effective or not, but having the drives come back alone was worth it.
 
Joined
Jun 3, 2011
Messages
54
Motherboard
ASUS Z97 Pro (Wifi/AC)
CPU
i7-4790K OC @ 4.8GHz
Graphics
GTX 1080 Ti + R9 380
Mac
iMac
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
Android
OK, I did find an answer regarding FakePCIID_XHCIMux.kext injector "not loading".
RehabMan answered today to someone with a similar problem on another forum:
"It is an injector. Injectors never show as "loaded". Look in ioreg."

So I looked in ioreg and FakePCIID_XHCIMux.kext appears:
 

Attachments

Joined
Oct 7, 2013
Messages
45
Motherboard
Z87X-UD5H
CPU
Core i7 4770K 3.5GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 760 2048 MB
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
Your injector looks to me far to busy, do you really have that many ports? I've found with mine that without the injector USB2 was fine so my injector only mentions USB3 ports.

Also i noticed on your screen shot that your USB3 controller isn't an intel one its a renesas, which from what I've read is natively supported.

Also no you don't need a DSDT for this fix UNLESS you have problems with no usb ports working after waking from sleep or the system automatically waking from sleep when a usb3 device is plugged in.

Matt
I also have a Z87X-UD5H but my USB 3 ports do not work. They work as USB 2 but as soon as I plug a Hard drive in nothing happens. I'm not using any DSDT.

It's there a guide to get USB 3 working without DSDT. I also have a renesas USB 3 controller but is not working for hard drives. Can someone help me fix this?

It's there a guide out there that works for Z87X-UD5H motherboards?
 
Joined
Oct 7, 2013
Messages
45
Motherboard
Z87X-UD5H
CPU
Core i7 4770K 3.5GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 760 2048 MB
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
Just want to chime in and say thank you, this worked for me on my XPS 8700. The ports were all working, but would not detect any USB3.0 devices, only 2.0 ones. But after following these steps, all my drives came back! Speed tests will say whether it was 100% effective or not, but having the drives come back alone was worth it.
"but after following these steps" What steps are you talking about? You look to be having the same problem that I'm with my UD5H board.

It's not just you but I think it would be helpful if everyone could point to a guide or at least say what they did to fix it. Also what kind of board they have.
 
Joined
Mar 1, 2013
Messages
980
Motherboard
GA-Z77X-UD5H
CPU
i7-3770K
Graphics
2x GEFORCE GT 640
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
"but after following these steps" What steps are you talking about? You look to be having the same problem that I'm with my UD5H board.

It's not just you but I think it would be helpful if everyone could point to a guide or at least say what they did to fix it. Also what kind of board they have.
Please add your hardware to your profile, it will help others help you, and it is part of the Rules of the site...

  • Profiles need to contain at least your primary system to assist others with helping you.
 
Joined
Oct 7, 2013
Messages
45
Motherboard
Z87X-UD5H
CPU
Core i7 4770K 3.5GHz
Graphics
NVIDIA GeForce GTX 760 2048 MB
Mac
iMac
Classic Mac
Mobile Phone
Top