Contribute
Register

[dell inspiron 15 7559 i5] stuck at 2 lines when boot with battery

Joined
Jun 12, 2017
Messages
4
CPU
i5 - 6300HQ
Graphics
Gefore gtx 960M
as the title. I can't get my laptop boot with battery :( everytime i want to boot to hackintosh i have to unplug the battery.
i've tried to patch ACPI using DSDT. you know, it's not working at all
error is: OsxAptioFixDrv: starting overrides...
(sorry for my bad english) but can you help me?
Dell Inspiron 7559 - i5-6300HQ 2.3GHz,
Ram: 12GB
graphic card: GTX 960M 4GB
screen size: 15.6"
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
as the title. I can't get my laptop boot with battery :( everytime i want to boot to hackintosh i have to unplug the battery.
i've tried to patch ACPI using DSDT. you know, it's not working at all
error is: OsxAptioFixDrv: starting overrides...
(sorry for my bad english) but can you help me?
Dell Inspiron 7559 - i5-6300HQ 2.3GHz,
Ram: 12GB
graphic card: GTX 960M 4GB
screen size: 15.6"
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Jun 12, 2017
Messages
4
CPU
i5 - 6300HQ
Graphics
Gefore gtx 960M

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Sorry for not follow FAQ. this is my first thread
Anyway, i used gen_debug and it gave me this debug file hope it heps
EFI/Clover is missing (gen_debug.sh output indicates Clover not installed).

Your kextcache output proves kexts are not installed correctly.
All kexts you need must be installed to the system volume.
Read post #2 of the Clover guide for details:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Jun 12, 2017
Messages
4
CPU
i5 - 6300HQ
Graphics
Gefore gtx 960M

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
i haven't copy clover to ssd yet. however can you take a look at clover? i wonder it's ok or not. Thank you so much
It is a mess... (ACPI wrong, mainly)

First, let's start with your profile. Your profile indicates Nvidia only, yet your ioreg clearly shows Intel HD530 (and confirmed by your Clover bootlog). Please fix your profile as per FAQ:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

ACPI is not patched correctly. See guide(s):
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-patching-laptop-dsdt-ssdts.232984/
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-disabling-discrete-graphics-in-dual-gpu-laptops.232988/

Expect only patched DSDT.aml and up to 2 SSDTs patched for discrete disable. (not all SSDTs)

See guide for good starter plists.
Also, read the guide regarding drivers64UEFI.
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/

Also, see further advice regarding kext installation in post #4.

You might just want to start over...
 
Joined
Jun 12, 2017
Messages
4
CPU
i5 - 6300HQ
Graphics
Gefore gtx 960M
it's seem my laptop can't boot with battery in UEFI mode.
I tried install it with legacy and it's working perfectly
Thanks for your help
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,075
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Top