Continuity and Handoff Capable Apple Mini Cards + PCIe and mini-PCIe Adapters

Discussion in 'Network' started by tonymacx86, Nov 6, 2014.

  1. trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    7,802
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 19, 2016 at 9:55 PM #471
    trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    7,802
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    The Fenvi FV-T919 I can confirm working (wifi and BT) in Yosemite and El Capitan. Haven't tried Sierra yet. Others report it working. Has to be installed in a PCI-e x1 slot. So not a good choice for mini-itx motherboards obviously. mATX and ATX no problems. The iMac 14,2 sysdef is probably the best choice to get everything working. This includes an iMac wifi/BT card.

    https://www.amazon.com/dp/B01MDLG51U/?tag=tonymacx86com-20
     
    Last edited: Dec 19, 2016
  2. AlphaFox

    AlphaFox

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    559
    Mac:
    iMac, MacBook Air
    Classic Mac:
    512K
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 20, 2016 at 12:27 AM #472
    AlphaFox

    AlphaFox

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    559
    Mac:
    iMac, MacBook Air
    Classic Mac:
    512K
    Mobile Phone:
    iOS
    My card also did work in El cap but 10.12.1 broke handoff. let us know if it works after you upgrade but I don't think anyone has it working.
     
  3. ThunderDome

    ThunderDome

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    12
    Dec 20, 2016 at 6:40 AM #473
    ThunderDome

    ThunderDome

    Joined:
    Dec 20, 2016
    Messages:
    12
    Pardon my denseness, but what do you mean when you say 'make sure your motherboard is fully bluetooth powered'? Does that mean it needs to be equipped with bluetooth? I'm about to start my first build, and am stuck with a server motherboard because I need dual Xeons, and don't believe that any of them have bluetooth, but I'd really like to find a way to make this feature work.

     
  4. AlphaFox

    AlphaFox

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    559
    Mac:
    iMac, MacBook Air
    Classic Mac:
    512K
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 21, 2016 at 6:38 PM #474
    AlphaFox

    AlphaFox

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    559
    Mac:
    iMac, MacBook Air
    Classic Mac:
    512K
    Mobile Phone:
    iOS
    the bluetooth board needs to be plugged into the motherboard USB header for it to work. there should be a lead on the wifi / bluetooth card that needs to be attached.
     
  5. HaxMan

    HaxMan

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    72
    Mobo:
    ASUS Z270 IX HERO
    CPU:
    i7-7700k
    Graphics:
    Asus GTX 980ti STRIX
    Dec 21, 2016 at 11:01 PM #475
    HaxMan

    HaxMan

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    72
    Mobo:
    ASUS Z270 IX HERO
    CPU:
    i7-7700k
    Graphics:
    Asus GTX 980ti STRIX
    Can you think of any reason that this card wouldn't work on Asus MBs? Considering picking one up for a friends build.

    Edit: Only asking because all of the success stories I'm hearing regarding this card have been on Gigabyte boards.
     
  6. trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    7,802
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 21, 2016 at 11:24 PM #476
    trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    7,802
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    I've only used them on GA boards but don't see any reason why Asus wouldn't work. Some have them working on Dell and HP motherboards.
     
  7. lokicat

    lokicat

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    277
    Mobo:
    GA-X99-Gaming 5P
    CPU:
    i7-5820K @ 4.25 Ghz
    Graphics:
    nVidia Titan Xp
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 23, 2016 at 2:01 AM #477
    lokicat

    lokicat

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    277
    Mobo:
    GA-X99-Gaming 5P
    CPU:
    i7-5820K @ 4.25 Ghz
    Graphics:
    nVidia Titan Xp
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hi All,

    Got the Fenvi card from amazon and it works fine - both wifi and BT. In system report, it does show hand-off support. Running the activation tool diagnostic, the one "Not Good" is that my board-ID is not 12 or 20 characters. I generated the random board-ID in clover for Mac Pro 6,1 and its is 20 characters if I include the "MAC-" or 16 characters if I don't. Anyone else have a 6,1 definition and can help? I'm afraid to change this because iMessage and FaceTime all work fine.

    Thanks
     
  8. AlphaFox

    AlphaFox

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    559
    Mac:
    iMac, MacBook Air
    Classic Mac:
    512K
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 24, 2016 at 12:04 AM #478
    AlphaFox

    AlphaFox

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    559
    Mac:
    iMac, MacBook Air
    Classic Mac:
    512K
    Mobile Phone:
    iOS
    shouldn't matter
     
  9. Scott1204

    Scott1204

    Joined:
    Dec 14, 2016
    Messages:
    121
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-UD3 ULTRA
    CPU:
    i7700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 1080Ti
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 24, 2016 at 8:09 AM #479
    Scott1204

    Scott1204

    Joined:
    Dec 14, 2016
    Messages:
    121
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-UD3 ULTRA
    CPU:
    i7700K
    Graphics:
    EVGA Nvidia GTX 1080Ti
    Mobile Phone:
    iOS
    Using the Fenvi T919 card as well in Sierra on a fresh install and it seems to work. Handoff is functioning. But am having troubles keeping a Magic Mouse and Apple Keyboard connected...keeps saying connection dropped then a few second later they reconnect. Wifi has been normal.

    Any suggestions for troubleshooting?
     
    Last edited: Dec 24, 2016
  10. trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    7,802
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 24, 2016 at 1:51 PM #480
    trs96

    trs96 Moderator

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    7,802
    Mobo:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    I5-4690K
    Graphics:
    Intel HD4600
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    When the card is in a x4 or x16 slot BT often doesn't work but everything else does. Also check that the USB 2 cable is connected and the header is working on the motherboard. Just a few ideas to check out.
     

Share This Page