"Boot0: done" hangs please help

Discussion in 'Chimera Bug Reports' started by MaxShepley, Apr 17, 2014.

  1. MaxShepley

    MaxShepley

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    38
    Motherboard:
    Hackintosh
    CPU:
    i5 3570k 4.2Ghz
    Graphics:
    GTX 660 2GB
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Apr 17, 2014 at 9:33 AM #1
    MaxShepley

    MaxShepley

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    38
    Motherboard:
    Hackintosh
    CPU:
    i5 3570k 4.2Ghz
    Graphics:
    GTX 660 2GB
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    I have been having this problem for a while where I try to boot my Hackintosh but it just displays the message:
    boot0: GPT
    boot0: test
    boot0: test
    boot0: done_

    And then it hangs there. I have to turn off my computer and boot from my original USB stick if I want to get into my computer which is annoying. I don't know if its related or not but my iMessage and Facetime no longer work either.
    I have tried reinstalling Chimera and I have v2.2.1
    I ran DarwinDumper and I dont know which parts are relavent:

    DEVICE TYPE NAME SIZE PBR (Stage1) BootFile (Stage 2) UEFI BootFile
    disk0s1 EFI EFI 209 MB Apple EFI
    disk0s2 Apple_HFS Macintosh SSD 127 GB Chameleon boot1h
    boot(Chameleon v2.2svn r2377)
    boot-log_old(ChameleonDATE: 2014-04-17 TIME: 09:12:07)
    boot1(ChameleonDarwin/x86 boot v5.0.132 - Chimera v2.2.1 r2248)
    boot3(Clover r98)
    boot6(Clover r98)

    DEVICE TYPE NAME SIZE PBR (Stage1) BootFile (Stage 2) UEFI BootFile
    disk1s1 EFI EFI 209 MB Apple EFI
    disk1s2 Apple_HFS 1.5TB Mac 1 TB
    disk1s3 Microsoft Basic Data 500GB WIN 499 GB FAT32 Non System disk



    Let me know if more of those details could be helpful.
    I have an i5 3570k clocked at 4.2 Ghz and an Asus GTX 660 2GB.

    Please help, i've been stuck for a while!
     
  2. j_cal

    j_cal

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16
    Motherboard:
    GA-Z77-DS3H rev. 1.0 (F9) (Chimera)
    CPU:
    Intel Core i5-3570k
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 10, 2015 at 4:28 AM #2
    j_cal

    j_cal

    Joined:
    Jul 27, 2012
    Messages:
    16
    Motherboard:
    GA-Z77-DS3H rev. 1.0 (F9) (Chimera)
    CPU:
    Intel Core i5-3570k
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mobile Phone:
    iOS
    I have this same issue and would also be grateful if someone could help. I'm also using a 3570k, though I use internal graphics. Thanks!
     
  3. MaxShepley

    MaxShepley

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    38
    Motherboard:
    Hackintosh
    CPU:
    i5 3570k 4.2Ghz
    Graphics:
    GTX 660 2GB
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    Jun 10, 2015 at 7:14 AM #3
    MaxShepley

    MaxShepley

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    38
    Motherboard:
    Hackintosh
    CPU:
    i5 3570k 4.2Ghz
    Graphics:
    GTX 660 2GB
    Mobile Phone:
    Android, iOS, Windows Phone
    I know this isn't very helpful but I too had this problem. the only way I was able to fix it was to reinstall OS X from scratch (which I needed to do anyway). In the meantime, I was just booting from my USB stick and selecting the OS X drive from there as it has the Chameleon boot loader on it. Hope that helps a little!
     
  4. HeL0

    HeL0

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    53
    Motherboard:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    i5 4590 Corsair H80i Cooled
    Graphics:
    Gigabyte GTX 960 + HD4600
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 19, 2015 at 8:13 AM #4
    HeL0

    HeL0

    Joined:
    May 7, 2012
    Messages:
    53
    Motherboard:
    GA-Z97X-UD3H-BK
    CPU:
    i5 4590 Corsair H80i Cooled
    Graphics:
    Gigabyte GTX 960 + HD4600
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Using a 250GB SSD that I had no issues with Chimera 4.0.1, now with Chimera 4.1 I get.

    boot0: GPT
    boot0: test
    boot0: test
    boot0: done_
    boot0: GPT
    boot0: test
    boot0: test
    boot0: Error
     
  5. Obvious Answer Man

    Obvious Answer Man Super Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,449
  6. TwoLions

    TwoLions

    Joined:
    May 10, 2013
    Messages:
    9
    Motherboard:
    GIGABYTE GA-Z77X-UD5H 1155
    CPU:
    INTEL CORE I7-3770K
    Graphics:
    nvidia GTX660
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Plus, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Feb 22, 2017 at 3:10 AM #6
    TwoLions

    TwoLions

    Joined:
    May 10, 2013
    Messages:
    9
    Motherboard:
    GIGABYTE GA-Z77X-UD5H 1155
    CPU:
    INTEL CORE I7-3770K
    Graphics:
    nvidia GTX660
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Plus, Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Obvious Answer Man, is this the solution for all Boot0 issues?
    The link you've provided outlines what appears to be a different issue that occurs during install, but the issue listed above (and my issue that I'm having now) are issues with a mackintosh that's been working for years and has a different boot0 screen.
    It doesn't seem like these are the same problems.
     
  7. Obvious Answer Man

    Obvious Answer Man Super Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,449
    Feb 27, 2017 at 1:10 AM #7
    Obvious Answer Man

    Obvious Answer Man Super Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,449
    That link is only for issues with Chimera or Chameleon.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice