Contribute
Register

Audio - HDMI Audio AppleHDA [Guide]

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 29, 2014
Messages
29
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270M-D3H
CPU
Intel Core i5-6600K SkyLake 3.5 GHz
Graphics
EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, ACX 2.0 (Single Fan), 06G-P4-6163-KR, 6GB GDDR5
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
1. Description:
No audio when using HDMI on-board. The Digital Audio option in "Sound/Output" is grayed out and doesn't detect the HDMI. If anything else is needed please let me know! Thank!

2. OS X version/motherboard model/BIOS version/processor/graphics:
10.12.6, GA-Z270M-D3H, F4, Intel i5 6600k 3.5Ghz, HD 530

3. Procedure/Guide Used:
cloverHDMI terminal output attached

4. Copy of IORegistryExplorer:
File Attached

5. Screen shots:
DPCIManager/Status (Tools 1.)
File Attached
System Information/Hardware/Graphics/Dsiplays
File Attached

6. Copy Of Console/All Messages (Last Boot):
Unable to save file

7. System/Library/Extensions/AppleHDA.kext:

Kext Attached

9. Clover:
EFI/CLOVER/config.plist
See attached file: "config.plst"
DPCIManager/Misc/Boot Log (Tools 1.)
See attached file: "DCPIManager Boot Log"
 

Attachments

  • Troubleshooting Info.zip
    1.9 MB · Views: 62

toleda

Moderator
Joined
May 19, 2010
Messages
22,928
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac mini
Classic Mac
  1. 512K
  2. LC
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
4. Copy of IORegistryExplorer:
File Attached
No IOReg
Missed:
Post #1/cloverHDMI
6. Notes
3. Skylake/HD 5x0, remove config.plist (if present)
• ACPI/DSDT/Patches/Item ? (Rename HDAS to HDEF)​
 
Joined
Jul 29, 2014
Messages
29
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270M-D3H
CPU
Intel Core i5-6600K SkyLake 3.5 GHz
Graphics
EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, ACX 2.0 (Single Fan), 06G-P4-6163-KR, 6GB GDDR5
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
No IOReg
Missed:
Post #1/cloverHDMI
6. Notes
3. Skylake/HD 5x0, remove config.plist (if present)
• ACPI/DSDT/Patches/Item ? (Rename HDAS to HDEF)​


Sorry about that, I'll upload the file tomorrow! I'll hold off making any changes until then. Thanks!
 
Joined
Jul 29, 2014
Messages
29
Motherboard
GIGABYTE GA-Z270M-D3H
CPU
Intel Core i5-6600K SkyLake 3.5 GHz
Graphics
EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING, ACX 2.0 (Single Fan), 06G-P4-6163-KR, 6GB GDDR5
Mac
  1. MacBook
Mobile Phone
  1. Android
Fix config.plist first
Restart
Verify HDMI audio
Reply with all requested new files

What exactly do I need to do to the config.plist?
 
Joined
Jan 10, 2016
Messages
35
Motherboard
P8Z77 V PRO
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000
Mac
  1. Mac Pro
Problem Reporting
  1. No Sound from HDMI and not there in output.
  2. macOS Sierra version 10.12.6 /ASUS P8Z77-V PRO BIOS version 2104/i7 3770k/Intel HD4000
  3. UNIBEAST, MULTIBEAST (audio ACL892) and the clover script for HDMI audio for HD4000
Please let me know if you need anything else.

Regards
Hey toleda

You didnt respond, did i do something wrong?
 
Status
Not open for further replies.
Top