Contribute
Register

Audio Cuts

Status
Not open for further replies.
Joined
Nov 27, 2013
Messages
406
Motherboard
GA-Z87-HD3
CPU
i5-4670K
Graphics
GTX 750 TI
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hey Guys!

I have a problem on my Hackintosh, whenever i use something like GarageBand or Logic Pro X, after some time, my sound will cut and will stop working until the next restart, or until i leave it without doing anything on it for a few hours...

Can someone help me fix this?

I am on 10.10.1

Specs:
4670k
750 ti (gigabyte oc 2gb)
z87-hd3
Ultra Plus 128gb
8gb ram


Thanks
Gershy
 
Joined
Nov 27, 2013
Messages
406
Motherboard
GA-Z87-HD3
CPU
i5-4670K
Graphics
GTX 750 TI
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
Do you ever see GVA errors in your system.log?


Ok, doesnt matter, i found out what it means and yes i do see them....




here is some of it (this is when the sound still works)

Feb 14 20:08:27 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[346]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128828
Feb 14 20:08:27 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[346]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128829
Feb 14 20:08:27 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[346]: GVA error: flow_KE1 physicalAcceleratorCreate 7
Feb 14 20:19:06 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[351]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128828
Feb 14 20:19:06 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[351]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128829
Feb 14 20:19:06 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[351]: GVA error: flow_KE1 physicalAcceleratorCreate 7
Feb 14 20:23:55 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[345]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128828
Feb 14 20:23:55 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[345]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128829
Feb 14 20:23:55 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[345]: GVA error: flow_KE1 physicalAcceleratorCreate 7
Feb 15 22:29:47 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[348]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128828
Feb 15 22:29:47 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[348]: GVA warning: failed to get a service for display id: 4128829
Feb 15 22:29:47 Gershs-Mac-Pro.local iTunes[348]: GVA error: flow_KE1 physicalAcceleratorCreate 7


Thanks
Gershy13
 
Joined
Jun 30, 2011
Messages
18
Motherboard
Gigabyte GA-EX58-UD4P
CPU
i7 920 @ 4GHz
Graphics
Gigabyte GTX 560Ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Mate, I answered your question....

Man, it is strange to find your own post when looking for the solution to your problem.
In 2016 I am still getting audio dropouts, and I still don't know what causes it.

I asked about GVA errors because I saw them in my log, but I don't know if it is related to the audio dropout.

My log shows:
HTML:
iTunes: GVA error: flow_KE1 physicalAcceleratorCreate 1

Then if I wait a few minutes I get another log message:
HTML:
kernel: Sound assertion in AppleHDAFunctionGroup at line 1058
which fixes my audio. I do not need to restart, or touch anything, just wait a few seconds or minutes.

Anyway, if anyone can shed some light on this issue, please comment.

My hardware is GA-Z97X-UD5H ALC1150 using patched DSDT with audio layout 1 and cloverALC on OS X 10.11.3.

- Hermi
 
Joined
Oct 1, 2015
Messages
2
Motherboard
Z97MX-GAMING 5
CPU
i7-4790
Graphics
GTX 750
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I found a fix/workaround for this by using an aggregate device in Logic/Cubase...

You can create an aggregate device in Audio/Midi setup (under launchpad -> other)
 
Joined
Nov 2, 2012
Messages
67
Motherboard
ASUS X299 PRIME DELUXE II
CPU
i9-9900X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi.. I know it has been ages but I am searching for the same solution as you, I think. I to suffer the same audio drop-outs but also I have some high "clicks" at the beginning of a sound, like when I send an email and the swoosh sound plays, it starts with a high sounding click like when you plug-in a jack into a loudspeaker.
Did you ever find a permanent solution and what is causing this issue?
 
Joined
Nov 2, 2012
Messages
67
Motherboard
ASUS X299 PRIME DELUXE II
CPU
i9-9900X
Graphics
Vega 64
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Anyone?
Is there any audio-specialist in here that can help with the issue. I have been fighting this ever since around when El Capitan came out..
 
Status
Not open for further replies.
Top