Contribute
Register

ASRock Deskmini 110 issues

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 15, 2017
Messages
21
Motherboard
ASRock DeskMini 110
CPU
i5 7600
Graphics
HD630
Mobile Phone
  1. Android
What's the problem I don't get it.

I use your Config file.
SMBIOS (18,1) shows the screenshot of the Scarlet Letter, this need to care about it.
WX20170728-105851.png
Now I have a new problem, have trouble you.
How to connect multiple monitors
I try to modify it like thismulit.png
However, connected to another monitor, black screen and restart.
thank you.
 
Joined
Feb 5, 2017
Messages
161
Motherboard
Dell Latitude 7390
CPU
i5-8350U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
I use your Config file.
SMBIOS (18,1) shows the screenshot of the Scarlet Letter, this need to care about it.
View attachment 269080
Now I have a new problem, have trouble you.
How to connect multiple monitors
I try to modify it like thisView attachment 269081
However, connected to another monitor, black screen and restart.
thank you.

"To Be Filled By O.E.M", doesn't matter that much.
If you need serial numbers , follow this guide https://www.tonymacx86.com/threads/an-idiots-guide-to-imessage.196827/

Regarding the multi monitor issue, I couldn't solve that problem in 10.12.5. Fixed in High Sierra.
 
Joined
Jul 15, 2017
Messages
21
Motherboard
ASRock DeskMini 110
CPU
i5 7600
Graphics
HD630
Mobile Phone
  1. Android
Joined
Jul 24, 2017
Messages
9
Motherboard
ASRock H110M-STX Deskmini (Clover)
CPU
i5 7500 /H110
Graphics
Intel HD 630, LG4K (1920*1080 or higher)
I tried posting this issue on the general help board, but no replies so far:

I've managed to get 10.12.6 working (sound, graphics, Ethernet) but the system consistently crashes, not on start-up but anywhere from 2 - 20 minutes later the whole system freezes. The behavior is unpredictable and doesn't appear to be related to any specific application being open. I had exactly the same problem when I installed 10.12.5 a few weeks ago, so it's not specific to 10.12.6.

I have used memtest and the RAM (2*4GB DDR4) seems to be OK.

I'm using a 4K screen over DP, but the problem remains even when I use a lower resolution.

I have spent ages reading threads trying to troubleshoot the problem, trying different SMBIOS values (iMac 14,2 17,1 18,3) and different settings (e.g. changing the IntelGFX, IG-platform-ID, inject/not values), but always end up with the same problem. I also tried copying the lilu.kext and intelgraphicsfixup.kext to the 'other kexts' folder, but that leads to a crash on boot. I am at a loss as what to try next and would be very grateful for any suggestions. Can anyone replicate the the problem using the attached EFI? Apologies if I have missed something simple - it seems that others are running Sierra on the Deskmini without this issue and I can't see what I am missing. Thanks!

diagnostic files attached.
 

Attachments

  • ioreg_iMac.zip
    563.9 KB · Views: 78
  • EFI.zip
    2.6 MB · Views: 86
Joined
Jul 15, 2017
Messages
21
Motherboard
ASRock DeskMini 110
CPU
i5 7600
Graphics
HD630
Mobile Phone
  1. Android
I tried posting this issue on the general help board, but no replies so far:

I've managed to get 10.12.6 working (sound, graphics, Ethernet) but the system consistently crashes, not on start-up but anywhere from 2 - 20 minutes later the whole system freezes. The behavior is unpredictable and doesn't appear to be related to any specific application being open. I had exactly the same problem when I installed 10.12.5 a few weeks ago, so it's not specific to 10.12.6.

I have used memtest and the RAM (2*4GB DDR4) seems to be OK.

I'm using a 4K screen over DP, but the problem remains even when I use a lower resolution.

I have spent ages reading threads trying to troubleshoot the problem, trying different SMBIOS values (iMac 14,2 17,1 18,3) and different settings (e.g. changing the IntelGFX, IG-platform-ID, inject/not values), but always end up with the same problem. I also tried copying the lilu.kext and intelgraphicsfixup.kext to the 'other kexts' folder, but that leads to a crash on boot. I am at a loss as what to try next and would be very grateful for any suggestions. Can anyone replicate the the problem using the attached EFI? Apologies if I have missed something simple - it seems that others are running Sierra on the Deskmini without this issue and I can't see what I am missing. Thanks!

diagnostic files attached.

I did not find any files about the drive in your kexts file home.
You can refer to the previous pages of posts, freesby attachments.
I'm using it, it's ok
 
Joined
Jul 15, 2017
Messages
21
Motherboard
ASRock DeskMini 110
CPU
i5 7600
Graphics
HD630
Mobile Phone
  1. Android
"To Be Filled By O.E.M", doesn't matter that much.
If you need serial numbers , follow this guide https://www.tonymacx86.com/threads/an-idiots-guide-to-imessage.196827/

Regarding the multi monitor issue, I couldn't solve that problem in 10.12.5. Fixed in High Sierra.

Hi, buddy, DisplayPort occasional black screen 1s problem solved, the composition of dual-channel memory on it. May be a single channel lead to integrated graphics display performance is weak, the output signal is unstable. Thank you very much for your help
 
Joined
Jul 24, 2017
Messages
9
Motherboard
ASRock H110M-STX Deskmini (Clover)
CPU
i5 7500 /H110
Graphics
Intel HD 630, LG4K (1920*1080 or higher)
I re-flashed the BIOS and installed 10.12.6 from scratch and the system has not crashed for the past hour, so it may be fixed!

But I now have the occasional 1 second black screen issue... iCong: How did you fix that?
 
Joined
Jul 15, 2017
Messages
21
Motherboard
ASRock DeskMini 110
CPU
i5 7600
Graphics
HD630
Mobile Phone
  1. Android
I re-flashed the BIOS and installed 10.12.6 from scratch and the system has not crashed for the past hour, so it may be fixed!

But I now have the occasional 1 second black screen issue... iCong: How did you fix that?

see #226 above you
 
Joined
Jul 24, 2017
Messages
9
Motherboard
ASRock H110M-STX Deskmini (Clover)
CPU
i5 7500 /H110
Graphics
Intel HD 630, LG4K (1920*1080 or higher)
Hi,

I don't understand this bit:

"...the composition of dual-channel memory on it. May be a single channel lead to integrated graphics display performance is weak, the output signal is unstable."

How did you solve the issue?

Thanks
 
Joined
Jul 15, 2017
Messages
21
Motherboard
ASRock DeskMini 110
CPU
i5 7600
Graphics
HD630
Mobile Phone
  1. Android
Hi,

I don't understand this bit:

"...the composition of dual-channel memory on it. May be a single channel lead to integrated graphics display performance is weak, the output signal is unstable."

How did you solve the issue?

Thanks

plug in two memory
 
Status
Not open for further replies.
Top