Contribute
Register

AMD Radeon Performance Enhanced SSDT

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,258
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
I'm not sure whether Adobe Suite CC 2020 nowadays works with Metal libraries or they still rely upon Opengl ... it would be interesting - at least for me - to see if I can have a boost in performance with them, especially Photoshop, Lightroom and Premiere.

AS @slim.jim said, I can see only the GPU's memory and processor occupation, but not the energy. I'm using VirtualSMC and its sensors along with iStat. How can I measure the energy of the system? do I have to change kexts?

Photoshop (screenshot below) for example uses OpenGL/OpenCL. Premiere though, supports Metal and OpenCL.

Screen Shot 2020-05-11 at 1.44.54 PM.png
 
Joined
Jan 28, 2011
Messages
10
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 2.0)
CPU
Intel Xeon W3690
Graphics
MSI Radeon RX 570 Armor MK2 8GB OC
Mobile Phone
  1. Android
@mattystonnie

Could you please help me customise your RX 580 SSDT to fix my build?

The paths are: Display - PciRoot(0x0)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x0)
HDMI Audio - PciRoot(0x0)/Pci(0x3,0x0)/Pci(0x0,0x1)

Vendor: AMD (0x1002)
Device ID: 0x67df
Revision ID: 0x00ef

I use Clover in this build, in legacy mode. Currently I am injecting in Clover, otherwise I get black screen in HDMI or DVI. Unfortunately I do not have DP to test.

Thanks a lot for the fantastic work you are doing here.

All The best
 
Last edited:
Joined
Jan 28, 2011
Messages
10
Motherboard
Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 2.0)
CPU
Intel Xeon W3690
Graphics
MSI Radeon RX 570 Armor MK2 8GB OC
Mobile Phone
  1. Android
Following the instructions in the first post I only get black screen in both HDMI or DVI. The only way I can get video is by injecting in Clover using Orinoco as the Framebuffer. But the problem is that, by doing so, I have no hardware acceleration (as Videoproc tells me).

Attached is my actual EFI.

If anyone could help me in that regard, that would be awesome.

Thanks a lot
 

Attachments

  • EFI.zip
    4.4 MB · Views: 61
Joined
Apr 20, 2018
Messages
37
Motherboard
Giga Z390 Designare
CPU
i7-9700k
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Following the instructions in the first post I only get black screen in both HDMI or DVI. The only way I can get video is by injecting in Clover using Orinoco as the Framebuffer. But the problem is that, by doing so, I have no hardware acceleration (as Videoproc tells me).

Attached is my actual EFI.

If anyone could help me in that regard, that would be awesome.

Thanks a lot
Try this EFI. Also try sleep/wake cycle for acceleration if dual monitor is connected. As for dgpu encode/decode use SMBIOS iMacPro 1,1
 

Attachments

  • EFI.zip
    4.5 MB · Views: 55
Last edited:
Joined
Feb 7, 2016
Messages
82
Motherboard
Dell Precision 7730-OpenCore
CPU
i9-8950HK
Graphics
UHD 630
Mac
  1. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS

Attachments

  • Capture d’écran 2020-05-12 à 22.18.32.png
    Capture d’écran 2020-05-12 à 22.18.32.png
    125.1 KB · Views: 71
Top