Recent content by mauroenass

  1. mauroenass

    HFS+ and NTFS HDDs problem - corrupt and missing files when dual boot and Paragon software use

    Yeah...I've learned that in the hardest way possible. Still working on it. 3 drives rescued so far (12TB). I was even considering (while I do this cleaning, backing up and formatting) to buy a Mac license of Paragon NTFS and format all my drives in NTFS. But since I won't be using Windows 10...
  2. mauroenass

    HFS+ and NTFS HDDs problem - corrupt and missing files when dual boot and Paragon software use

    Hi. This is a bit of a weird one and it involves HDDs and file systems. I have a build of High Sierra working perfectly from day one. But now and then I boot in my Windows 10 SSD to update the GPU (AMD Sapphire RX580 Pulse 8GB) and once to configure my LED lights on the motherboard (Gigabyte...
  3. mauroenass

    Replacing the video card...from AMD to NVIDIA? Easy

    I have a simple question with maybe not so simple answer. Or maybe it is that simple like I think... So I have a RX580 8GB graphics card in my build. It's a i7 8700K + 32GB build. The question is this: can I just pull out the RX580, plug in the 1080ti and install the web drivers? I plan on...
  4. mauroenass

    [Success] GIGABYTE Z370 Gaming 7 + Intel Core i7-8700K + RX 580 + (2x) Dell P2715Q 4k @ 60Hz

    Hi. I have a very stable machine following this guide. Installed High Sierra 10.13.6 At first I did change the definition to the highest iMac that there was in the Multibeast and checked all the USB injection settings. The first major problem I encountered was with the APFS that the High Sierra...
  5. mauroenass

    ASUS ThunderboltEX 3 working with GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170MX-Gaming 5

    NOPE!! The PC won't turn on in my case if I reverse the order! It has a protection. I finally took out all the pins from the plastic connector and placed it in the motherboard aic. Booted into Windows, installed the drivers and the firmware and it works! It found my UAD Apollo Twin connected via...
  6. mauroenass

    ASUS ThunderboltEX 3 working with GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170MX-Gaming 5

    I took out the pins without destroying the plastic. Isolated the pins with bits of tape and a lot of patients. But nothing. Until I found this reply. So the pins need to go backwards then? Will try that. One more thing. I don't have the green wire in my Asus TBex 3! Mine goes (the large...
  7. mauroenass

    ASUS ThunderboltEX 3 working with GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170MX-Gaming 5

    Just got my startech adapter and Asus Thunderbolt Ex 3. The cable connector for the Thunderbolt aic doesn't fit into Aorus Z370 Gaming 7 motherboard. I'm now in the proces of pulling the pins out from the plasctic bracket and plugging them one by one in the motherboard. This sucks. But will...
  8. mauroenass

    ASUS ThunderboltEX 3 working with GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170MX-Gaming 5

    Really? No need for Windows? Because I got rid of my Win10 instalation on a drive to use it with Mac OS. I'm all new at this, and sorry for asking and me being a total noob, but DSDT fixes are?
  9. mauroenass

    ASUS ThunderboltEX 3 working with GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170MX-Gaming 5

    Anything special that needs to be done after the bios changes and windows firmware update? Does Asus TBex 3 gets recognized by the Mac OS? Any kext install or? Thank you for the reply!
  10. mauroenass

    ASUS ThunderboltEX 3 working with GIGABYTE G1 Gaming GA-Z170MX-Gaming 5

    Hi @jaco . I saw this post of yours and just wanted to ask if the Asus TBex 3 worked for you? I saw that later you changed to GC Alpine Ridge. Was there a problem with Gaming 7 or did you change just because of more ports? I have that same board and want to buy this Asus TB3 card for my Apollo...
  11. mauroenass

    Samsung 970 EVO M.2 NVMe SSD

    Yep it all works as a fine backup and my Evo 970 NVMe is now running formatted as HFS+, but I noticed that Trim is still enabled by default. The boot time is waaay faster as it should be but I still have to give it time for another 10-15 shut down cycles and see if the speed degrades. Off topic...
  12. mauroenass

    Samsung 970 EVO M.2 NVMe SSD

    I was noticing the boot time on my Evo 970 500GB get worse and worse on each boot. So I've Carbon copied the drive on my Evo 850 SSD. The 850 was prior formatted to HFS+. Copied all from boot drive EFI to the backups drive efi by mounting them with Efi Mounter v3. Plugged every hard drive out...
  13. mauroenass

    [PROBLEM] Audient id22 - Recognised, but no Sound.

    Hi. I finished my build a few days ago. A guy here had the same components like me so I followed his tutorial. After it was done my back usb 3.0 wasn't working, only the front ones. The thing I tried and what bugged me is that he put system definition to iMac 14,2 but with this new hardware I...
Top