Contribute
Register

What can be wrong - OsxAptipFixDrv Error

Status
Not open for further replies.
Joined
May 5, 2013
Messages
46
Motherboard
Asus P8Z68-v GEN3
CPU
Intel i5 2500k
Graphics
Asus GTX 560 (non ti !)
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi,

just want to reinstall my ElCap and recieved this error during booting instalation:
unspecified.jpeg

My previous install was done with OsxAptioFixDrv.efi not the "2" version, but I also tried "2" version a recieved same error as on the previous installation in the past.

Version2 error:
Photo 22-10-2016, 10 42 08.jpg
OsxAptioFix2Drv-free2000.efi error:
Photo 22-10-2016, 10 36 54.jpg
I am using these boot args (for installation): dart=0 nv_disable=1 cpus=1 -v

My HW spec: Intel i5 2500k (Sandy), Asus P8Z68-v GEN3, GTX 970

I only changed my GPU from GTX 560 to GTX 970 (thats the reason for nv_disable=1), I am able to boot my old ElCap, but unable to boot installation of new ElCap...

Ideas? Please.
 
Last edited:

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
25,861
Motherboard
Lenovo ThinkStation p700
CPU
2x E5-2620 V3
Graphics
RX 560
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
There is no requirement to host your images on third party sites - You may attach them to your posts here.
 

BreBo

Moderator
Joined
Oct 17, 2011
Messages
9,380
Motherboard
Gigabyte GA-Z87X-OC
CPU
i7-4770K
Graphics
HD 4600 / RX 580
Disable your iGPU in the BIOS.
 
Joined
May 5, 2013
Messages
46
Motherboard
Asus P8Z68-v GEN3
CPU
Intel i5 2500k
Graphics
Asus GTX 560 (non ti !)
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Disable your iGPU in the BIOS.
I disabled internal GPU and now Aptio v2 sometimes boot and sometimes not, where can be a problem? I tested also version 1 and fix 2000 with this bios settings

EDIT: looks that its booting with aptio v1 and CsrActiveConfig=0x67
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top