Contribute
Register

Solved > VEGA 56 on Mojave - restarts on boot

Joined
Nov 8, 2016
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z170X-Gaming 3
CPU
Intel i7-6700k
Graphics
Gigabyte GeFore GTX950
BUILD

i7-6700k
Gigabyte Z170X-Gaming 3
Ballistix LT 16 GB RAM
PowerColor Radeon RX VEGA 56 Red Dragon

Updated to Mojave yesterday from App Store.

ISSUE

When I detach the GPU, everything works. When the GPU is attached it crashes on boot and restarts. I have tried different settings:

1. Crashes on like 1/3 loading bar, when I use WhateverGreen+Lilu kexts, as told in this guide: https://www.tonymacx86.com/threads/mojave-gpu-buyers-guide.275003/

2. Crashes on 3/4 loading bar without WhateverGreen+Lilu kexts. I tried this with and without Intel injection, same result.

I’ve attached a picture of error just before restart (scenario 2), and I have uploaded my EFI/Clover folder as I see have been requested elsewhere. I’ve added the WhateverGreen+Lilu kexts that have been used in the first scenario.

I tried with and without the “Core graphics fix” in Multibeast as well.

Side notes:
  • I tried booting in ‘safe mode’, and that worked.
  • I downloaded the WhateverGreen+Lilu kexts from GitHub (the RELEASE-file). I just copied the kexts to the Other-folder and nothing more. Not sure if I should have moved the WhateverName.app somewhere?

I really hope, you can help!
 

Attachments

Joined
Nov 8, 2016
Messages
10
Motherboard
Gigabyte Z170X-Gaming 3
CPU
Intel i7-6700k
Graphics
Gigabyte GeFore GTX950
SOLVED

Upgraded to 10.14.6 and used this guide. Not sure what fixed it, but it works like a charm now.
 
Top