Contribute
Register

[SUCCESS] macOS 10.12.2 | GA-X99P-SLI | Intel 6950X | GTX 980ti | Samsung 960 EVO NVMe

Joined
Jul 3, 2011
Messages
10
Motherboard
GA-X99P-SLI
CPU
6950X
Graphics
GA 980ti
What would you rate the difficulty for getting all of this set up?

I am both a first time builder and Hackintosher, I don't doubt my ability but I'm curious.

Fairly easy if you follow the guide to the letter. All the tricky parts are documented.
 
Joined
Jun 21, 2016
Messages
6
Motherboard
Gigabyte X99p-SLI
CPU
E5-2670v3
Graphics
Vega 64
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. iOS
Make sure you are connected to the USB_1 header on your motherboard. Had a report that connecting to USB_2 and leaving USB_1 empty caused issues.

I don't have a way to test Thunderbolt. My USB-C port works on the back though.

Thanks, I have both header connected, USB_1 and USB_2.
No big deal, maybe I'll figure it out later. I'm glad that the system runs fine in general. :)
 
Joined
Feb 24, 2014
Messages
12
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Ultra Gaming
CPU
i5-6600
Graphics
GTX 660
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. eMac
Mobile Phone
  1. iOS
can someone tell me if with the same configuration it work with an 5930K?
cause i can't boot with sierra el capitan
thanx
 
Joined
Feb 24, 2014
Messages
12
Motherboard
Gigabyte GA-Z170X-Ultra Gaming
CPU
i5-6600
Graphics
GTX 660
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
  3. MacBook Pro
Classic Mac
  1. eMac
Mobile Phone
  1. iOS
Guide and EFI has been updated with NVMe support.

Hi KOUSH can you help me pls
i have an x99P SLI
with an 5930k
gtx 660 asus direct cu

since 3 month i can't boot sierra with my usb ( the same with el capitan)
always the same thing can you help pls

i put an image thanx
 

Attachments

  • Unknown.png
    Unknown.png
    1.3 KB · Views: 106
Joined
Sep 15, 2012
Messages
195
Motherboard
Gigabyte LGA2011-3 Intel X99 GA-X99-Designare EX
CPU
i7-6950X
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
I have this setup running, but only the USB_1 ports are working. None of the USB ports on the back or even the USB 3.0 PCIe card I have installed are accepting my keyboard.
Only the ethernet port closest to the PCI slots appears to be working.
Also it is bypassing the clover screen and booting straight into the Mac OS.
Any words of wisdom?
thanks
 
Last edited:
Joined
Sep 15, 2012
Messages
195
Motherboard
Gigabyte LGA2011-3 Intel X99 GA-X99-Designare EX
CPU
i7-6950X
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
I found this info here....
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-10-11-usb-changes-and-solutions.173616/

Specific Recommendations (7-series, 8-series, 9-series, X99)

Do the EHCx->EH0x rename. It is a no-brainer first step.

For 7-series, 8-series, and 9-series, install FakePCIID_XHCIMux.kext (FakePCIID_XHCIMux has no effect without FakePCIID.kext, and is valid only for the Intel chipsets mentioned).

For many boards, assuming _UPC is correct on XHC, that will have everything working.

But two items at this point may cause problems:
  • Your DSDT may be disabling USB3 due to improper Windows emulation. Apply the XOSI fix to address this.
  • Built-in hub port injectors for your SMBIOS may be interfering. Install USBInjectAll.kext and use kernel flag -uia_exclude_xhc. This will enable the USBInjectAll port injectors for EH0x and the associated hubs, overriding the built-in hub port injectors, but keep DSDT control of XHC.

If there are some ports still not working, remove -uia_exclude_xhc kernel flag. If your XHC has more than 15 ports (device-id is 8086:8xxx), you will need the port limit patch, or will need to divide your testing into stages (using -uia_exclude_hs, -uia_exclude_ss, -uia_exclude_ssp).

Note: For X99 systems, the native Intel XHC drivers do not support 8086:8d31. You need an injector kext to enable it. See USBInjectAll.kext README for details.

Specific Recommendations (7-series, 8-series, 9-series, X99)

Do the EHCx->EH0x rename. It is a no-brainer first step.

For 7-series, 8-series, and 9-series, install FakePCIID_XHCIMux.kext (FakePCIID_XHCIMux has no effect without FakePCIID.kext, and is valid only for the Intel chipsets mentioned).

For many boards, assuming _UPC is correct on XHC, that will have everything working.

But two items at this point may cause problems:
  • Your DSDT may be disabling USB3 due to improper Windows emulation. Apply the XOSI fix to address this.
  • Built-in hub port injectors for your SMBIOS may be interfering. Install USBInjectAll.kext and use kernel flag -uia_exclude_xhc. This will enable the USBInjectAll port injectors for EH0x and the associated hubs, overriding the built-in hub port injectors, but keep DSDT control of XHC.

If there are some ports still not working, remove -uia_exclude_xhc kernel flag. If your XHC has more than 15 ports (device-id is 8086:8xxx), you will need the port limit patch, or will need to divide your testing into stages (using -uia_exclude_hs, -uia_exclude_ss, -uia_exclude_ssp).

Note: For X99 systems, the native Intel XHC drivers do not support 8086:8d31. You need an injector kext to enable it. See USBInjectAll.kext README for details.

So... solutions employed depend on what conditions are actually happening:
  • BIOS settings for USB2 port routing on XHC ("auto" vs. "smart auto" vs. "enabled")
  • renaming EHCx->EH0x to avoid built-in port injectors
  • FakePCIID_XHCIMux to enforce USB2 port routing on XHC
  • DSDT patches to simulate Windows (various versions) when running Darwin
  • DSDT patches to avoid writes to port routing registers on XHC (nullifying XWAK, ESEL, XSEL)
  • custom port injector kexts to match actual port configuration
  • using USBInjectAll.kext to get things working so the actual ports can be determined

Still a newbie here as far as I am concerned...does anybody know where to edit EHCx->EH0x? DSDT?
 
Last edited:
Joined
Jun 26, 2010
Messages
40
Motherboard
X99P-SLI
CPU
i7-6800K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
does anyone have sleep working...
 
Joined
Jun 26, 2010
Messages
40
Motherboard
X99P-SLI
CPU
i7-6800K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. Android
does anyone have sleep working...
Mine goes to sleep and doesnt wake...wakes then goes back to sleep. nothing after that... maybe my bios settings are incorrect...
 
Joined
Sep 15, 2012
Messages
195
Motherboard
Gigabyte LGA2011-3 Intel X99 GA-X99-Designare EX
CPU
i7-6950X
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
not yet...using this for pro tools and I have it intentionally disabled
 
Joined
Sep 15, 2012
Messages
195
Motherboard
Gigabyte LGA2011-3 Intel X99 GA-X99-Designare EX
CPU
i7-6950X
Graphics
GTX 750 Ti
Mac
  1. MacBook Pro
Mine goes to sleep and doesnt wake...wakes then goes back to sleep. nothing after that... maybe my bios settings are incorrect...
It is possible, but unlikely...
 
Top