[Success] GA Z170x Gaming 7,6700k,GTX960 with 10.11.5

Discussion in 'El Capitan Desktop Guides' started by kencar, May 7, 2016.

  1. jyanes83

    jyanes83

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    39
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X Gaming 7
    CPU:
    Skylake i7 6700K 4.00 GHZ Unlocked
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5 4 GB
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 8, 2016 at 1:51 PM #41
    jyanes83

    jyanes83

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    39
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X Gaming 7
    CPU:
    Skylake i7 6700K 4.00 GHZ Unlocked
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5 4 GB
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Hello community, I am new to hackintosh. I have the gaming 7 mother board and audio does not work, due to the creative sound card. It appears that if I follow this according to the forum I can get it working - However I am not sure how to actually "inject" the kext
    ----
    2,Audio enable
    First:See http://www.insanelymac.com/forum/topic/311293-applealc-—-dynamic-applehda-patching/page-23, you will find wern apfel' post of #445. Download the 2 AppleALC.kext and inject proper number he pointed out(0 or 1) in clover's config.plist.(You may follow him and see some newer version with different inject layoutid)
    Second: Do not resetHDA or patch AppleHDA.kext or use voodooHDA. His work is great cause volume control is enabled.
    If no sound, you probably forget to rename HDAS to HDEF.
    ----
    Can someone break it down for me as to the steps? I tried placing the KEXT in my extensions directory but that caused the machine to hang during startup.
     
  2. SuperheroRobot

    SuperheroRobot

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    87
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-Gaming 6
    CPU:
    Intel Core i7 6700K
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 980 Classified ACX 2.0
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 23, 2016 at 5:08 PM #42
    SuperheroRobot

    SuperheroRobot

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    87
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-Gaming 6
    CPU:
    Intel Core i7 6700K
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 980 Classified ACX 2.0
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    @jyanes83 Were you able to figure it out? I have the same board and I'm also a noob, I don't understand those instructions. How do I inject? I don't understand what that is in this context, I know how to create a framework with dependency injection, is that the same thing? But how? I also do not know what to do with the .kext file.

    Any help is be much appreciated. Thanks!
     
  3. jyanes83

    jyanes83

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    39
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X Gaming 7
    CPU:
    Skylake i7 6700K 4.00 GHZ Unlocked
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5 4 GB
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Dec 23, 2016 at 5:24 PM #43
    jyanes83

    jyanes83

    Joined:
    Nov 30, 2016
    Messages:
    39
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X Gaming 7
    CPU:
    Skylake i7 6700K 4.00 GHZ Unlocked
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 970 Overclocked GDDR5 4 GB
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS

    Hello. Unfortunately I was not and went with a cheap USB Audio device -
    https://www.amazon.com/gp/product/B002R33VWW/?tag=tonymacx86com-20

    It works right out of the box with no drivers etc. My speakers would not be able to use the 5.1 anyway that is provided on the mother board.

    If you are still interested in getting the motherboard audio to work, i did have another tonymacx86 member contact me with this information -
    post by JMacIV

    if you manage to get it to work and could share some simple instructions :) i would appreciate it.
     
    Last edited: Dec 23, 2016
  4. SuperheroRobot

    SuperheroRobot

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    87
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-Gaming 6
    CPU:
    Intel Core i7 6700K
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 980 Classified ACX 2.0
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
    Dec 23, 2016 at 5:48 PM #44
    SuperheroRobot

    SuperheroRobot

    Joined:
    Nov 10, 2016
    Messages:
    87
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-Gaming 6
    CPU:
    Intel Core i7 6700K
    Graphics:
    EVGA GeForce GTX 980 Classified ACX 2.0
    Mac:
    MacBook, Mac Pro
    Mobile Phone:
    Android
  5. alineliodor

    alineliodor

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    6
    Mobo:
    Mac Pro
    CPU:
    2.8
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5870
    Dec 28, 2016 at 9:30 PM #45
    alineliodor

    alineliodor

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    6
    Mobo:
    Mac Pro
    CPU:
    2.8
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5870

    Hi !
    sorry but I have to ask - witch folder are you refering to in the quote above ?
    I managed to install Sierra without any problems and I'm currently on 10.12.2 and everything works except the sleep. After system go to sleep it immediately wakes up to a black screen and it does that in a continuously loop.

    • Managed to fix the black screen by setting darkwake=0 in clover configurator boot args but the system still wakes up immediately after sleep . I disabled wake on lan in BIOS and unplugged all USB devices but with no effect. Any ideas? Thanks


    Could you please help me . Thanks

    P.S.

    My config.plist is attached .I'm using the same MB - v Bios 20 (latest) and processor with 2 - 980ti
     

    Attached Files:

    Last edited: Dec 28, 2016
  6. MacFreak77

    MacFreak77

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Gaming 7
    CPU:
    Intel Core i7 6700K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980 Ti
    Jan 11, 2017 at 7:32 PM #46
    MacFreak77

    MacFreak77

    Joined:
    Dec 22, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    Gigabyte Z170X-Gaming 7
    CPU:
    Intel Core i7 6700K
    Graphics:
    Gigabyte GTX 980 Ti
    I have a Gigabyte 980ti WindForce managed to get the drivers working, however full acceleration isn't working properly. Installed CUDA drivers and nothing, the display is good no issues with the card but I can't utilize its full potential. Unigine Valley crashes and can't perform proper video benchmark (huge dealbreaker here!!!)

    Also no luck with audio, if anyone is down for TeamViewer please msg me. Thanks

    Specs:
    OS: 10.12.2 (Should I downgrade to 11.11.6??)
    MB: GA-Z170X-Gaming 7 Rev 1.0
    CPU: i7-6700K 4.00Ghz
    MEM: 32GB DDR4
    SSD: Samsung 850 EVO (thinking about using NVME instead but no luck injecting on install)
     
  7. alineliodor

    alineliodor

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    6
    Mobo:
    Mac Pro
    CPU:
    2.8
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5870
    Jan 11, 2017 at 9:18 PM #47
    alineliodor

    alineliodor

    Joined:
    Feb 25, 2013
    Messages:
    6
    Mobo:
    Mac Pro
    CPU:
    2.8
    Graphics:
    ATI Radeon HD 5870
     
  8. Damy77

    Damy77

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    9
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    iMac
    Jan 16, 2017 at 11:17 AM #48
    Damy77

    Damy77

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Messages:
    9
    Mac:
    MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
    Classic Mac:
    iMac
    OS X Version: El Capitan 10.11.6 (15G1212)
    Processor: Intel Core i7-6700K, 4.0Ghz, 8Mb Cache, LGA1151
    Motherboard: Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7
    Graphics: EVGA Hybrid Geforce GTX 970
    RAM: 32GB Kit BALLISTIX DDR4 2400MHz
    Storage: SandDisk Externe 480Gb SDD
    Optical Drive: Blu-Ray-Disc-Brenner mit 16-facher BH16NS55
    Power Supply: Evga supernova NEX750B
    Passive Cooling: Corsair H100i V2
    Monitor: n° 1 ASUS VW247 -DVI to VGA
    Monitor: n° 1 ASUS VH242H - DVI to VGA
    Monitor: n° 1 ASUS MG278Q - HDMI

    BIOS SETTINGS:
    Optimized Defaults
    Super IO: Disabled
    XHCI Handoff: Enabled
    IOAPIC Entries: Disabled
    Storage Boot Option Control: UEFI Only
    Display: Disabled

    Working Drivers:

    Network: Atheros E2200Ethernet v2.2.0
    USB: Increase Max Port Limit
    USB: 3rd Party USB 3.0.


    1.) Use a 16GB Bootable USB 3.0 loaded with Ei Capitan = OK
    2.) Audio Gigabyte Z170x Gaming 7 front panel and the back does not work?
    3.) Thunderbird Gigabyte Z170x Gaming 7 does not work?
    4.) Hybrid EVGA Geforce GTX 970 does not work?

    How should I configure MultiBeast for the system configuration?

    is there anyone that can help me Thanks?
     
  9. Hunk89

    Hunk89

    Joined:
    Feb 4, 2017
    Messages:
    3
    Mar 21, 2017 at 10:11 AM #49
    Hunk89

    Hunk89

    Joined:
    Feb 4, 2017
    Messages:
    3
    @ kencar

    your audio works with keyboard volume control?? Did you use applealc and lilu?

    I have the Z170X Gaming 7 rev 1.0. Audio works but no volume control.
     

Share This Page