[Solved] VoodooHDA system preferences not saved on reboot

Discussion in 'Lion Desktop Support' started by rminkler, Oct 31, 2011.

  1. rminkler

    rminkler

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    Intel DH67GD
    CPU:
    Intel Core i5-2500K
    Graphics:
    Intel Built-In
    Oct 31, 2011 at 10:07 PM #1
    rminkler

    rminkler

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    Intel DH67GD
    CPU:
    Intel Core i5-2500K
    Graphics:
    Intel Built-In
    I have been trying to get my VoodooHDA system preference pane to save the input gain level (which defaults to high, and produces white noise upon startup) that I keep having to change every time I boot up. When I change the gain to zero, the white noise goes away and the sound is great. It will stay this way until my computer restarts and then it is as if I never changed the input gain setting (goes back to default of high). Does anyone know how to make these changes in the system preferences permanent?
     
    da_el likes this.
  2. blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    Oct 31, 2011 at 10:09 PM #2
    blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    copy voodoohda.kext to your desktop. right click, show package contents, click contents.

    then open info.plist. then find in there what you want to change, and then save, and use a kext helper or kext beast or the like to reinstall the edited kext.
     
    elevatorium, Laudrup, Alexxof and 2 others like this.
  3. rminkler

    rminkler

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    Intel DH67GD
    CPU:
    Intel Core i5-2500K
    Graphics:
    Intel Built-In
    Oct 31, 2011 at 10:21 PM #3
    rminkler

    rminkler

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    Intel DH67GD
    CPU:
    Intel Core i5-2500K
    Graphics:
    Intel Built-In
    Thanks for your reply.

    Maybe this is the problem - I can't find anything called voodoohda.kext. I do have voodoohda.prefPane which I am able to do as you suggest. However this is what I see when I open info.plist


    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
    <plist version="1.0">
    <dict>
    <key>CFBundleDevelopmentRegion</key>
    <string>English</string>
    <key>CFBundleExecutable</key>
    <string>VoodooHDA</string>
    <key>CFBundleIconFile</key>
    <string>VoodooHDAPref</string>
    <key>CFBundleIdentifier</key>
    <string>org.voodoo.VoodooHDA</string>
    <key>CFBundleInfoDictionaryVersion</key>
    <string>6.0</string>
    <key>CFBundleName</key>
    <string>VoodooHDA</string>
    <key>CFBundlePackageType</key>
    <string>BNDL</string>
    <key>CFBundleShortVersionString</key>
    <string>1.1</string>
    <key>CFBundleSignature</key>
    <string>????</string>
    <key>CFBundleVersion</key>
    <string>1.1</string>
    <key>NSMainNibFile</key>
    <string>VoodooHDAPref</string>
    <key>NSPrefPaneIconFile</key>
    <string>VoodooHDAPref.tiff</string>
    <key>NSPrefPaneIconLabel</key>
    <string>VoodooHDA</string>
    <key>NSPrincipalClass</key>
    <string>VoodooHDAPref</string>
    <key>LSApplicationCategoryType</key>
    <string></string>
    </dict>
    </plist>



    I don't see anything with a value for input gain. Any other suggestions?

    Thanks!
     
  4. blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    Oct 31, 2011 at 10:31 PM #4
    blueking

    blueking

    Joined:
    Jan 26, 2011
    Messages:
    3,253
    No you have one. Look in system/library/extensions
     
  5. rminkler

    rminkler

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    Intel DH67GD
    CPU:
    Intel Core i5-2500K
    Graphics:
    Intel Built-In
    Oct 31, 2011 at 11:16 PM #5
    rminkler

    rminkler

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    11
    Motherboard:
    Intel DH67GD
    CPU:
    Intel Core i5-2500K
    Graphics:
    Intel Built-In
    Yes, your are correct (just displaying my minimal set of skills for the entire forum). I was able to find that kext (though finder doesn't see it with default settings, and not sure if there are settings that would allow it to be seen).

    Everything works! Used kext beast to install.

    Thanks for your help!
     
  6. nbav12

    nbav12

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    5
    Motherboard:
    Lenovo ig41m2
    CPU:
    Pentium Dual-Core E6600
    Graphics:
    Nvidia GT 710
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 18, 2016 at 7:53 PM #6
    nbav12

    nbav12

    Joined:
    Feb 24, 2016
    Messages:
    5
    Motherboard:
    Lenovo ig41m2
    CPU:
    Pentium Dual-Core E6600
    Graphics:
    Nvidia GT 710
    Mac:
    Mac Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you a lot!
     
  7. Alerich

    Alerich

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    9
    Motherboard:
    Asus Z170 Pro Gaming
    CPU:
    i5 6600k
    Graphics:
    Sapphire Rx 480 Nitro+ 8gb
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Feb 3, 2017 at 12:45 PM #7
    Alerich

    Alerich

    Joined:
    Jan 30, 2017
    Messages:
    9
    Motherboard:
    Asus Z170 Pro Gaming
    CPU:
    i5 6600k
    Graphics:
    Sapphire Rx 480 Nitro+ 8gb
    Mac:
    Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Same issue here. which lines exactly did you change?

    EDIT: ok, just change the value right under "iGain" to 0 instead of 90...
     
    Last edited: Feb 8, 2017
  8. tiagopreto

    tiagopreto

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    3
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X Ultra Gaming
    CPU:
    Intel i7 7700k
    Graphics:
    GTX 1080 Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 10, 2017 at 11:09 PM #8
    tiagopreto

    tiagopreto

    Joined:
    Aug 17, 2013
    Messages:
    3
    Motherboard:
    Gigabyte Z170X Ultra Gaming
    CPU:
    Intel i7 7700k
    Graphics:
    GTX 1080 Ti
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Thank you very much! Its works for me.
    :cool:
     
  9. da_el

    da_el

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    39
    Motherboard:
    MSI H61M-P31/W8
    CPU:
    i7-2600 @ 3.4 GHz
    Graphics:
    AMD Radeion HD 6850, 1GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    Jun 21, 2018 at 3:01 PM #9
    da_el

    da_el

    Joined:
    Feb 28, 2012
    Messages:
    39
    Motherboard:
    MSI H61M-P31/W8
    CPU:
    i7-2600 @ 3.4 GHz
    Graphics:
    AMD Radeion HD 6850, 1GB
    Mac:
    MacBook Pro
    Mobile Phone:
    iOS
    old thread, but still helped me.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice