[SOLVED] No sound, and tried just about everything!!!

Discussion in 'Audio' started by Monkeybags, Feb 13, 2011.

  1. Monkeybags

    Monkeybags

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    44
    Mobo:
    Sabertooth Z77
    CPU:
    Intel i7-2600k
    Graphics:
    nVidia GTX 480
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Feb 13, 2011 at 9:37 PM #1
    Monkeybags

    Monkeybags

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    44
    Mobo:
    Sabertooth Z77
    CPU:
    Intel i7-2600k
    Graphics:
    nVidia GTX 480
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Alright well iv'e tried just about everything to get my sound working, I tried both the multibeast audio codecs (yes i did rebuild caches and permissions) and got nothing. So i thought i'd use a voodoo universal one, and every time i try to use one i get a crash report (you must turn off your computer,ect...), so multibeast didn't work so i tried getting the kext itself off one of MacMan's post, and another off kext.com. Installed with kext utility, didn't work for both, then i tried kext helper f7, and both didn't work either. :banghead:

    So... anyone got any suggestions for what i can do to get my audio working?

    ALC 888 Audio Codec, what i'm trying to do now is look for older versions of Multibeast since i've had no luck with the current version. Also running a DSDT
     
  2. quirriff

    quirriff

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    48
    Feb 14, 2011 at 8:55 AM #2
    quirriff

    quirriff

    Joined:
    Jan 28, 2011
    Messages:
    48
    Re: No sound, and tried just about everything!!!

    Maybe the DSDT you're using doesn't match your Board revision or your BIOS version. Double check
     
  3. Vendetta

    Vendetta

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    1,158
    Mobo:
    Gigabyte Z68
    CPU:
    i7-2660k
    Graphics:
    GTX 560Ti
    Feb 14, 2011 at 10:52 AM #3
    Vendetta

    Vendetta

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    1,158
    Mobo:
    Gigabyte Z68
    CPU:
    i7-2660k
    Graphics:
    GTX 560Ti
    Re: No sound, and tried just about everything!!!

    A lot of people are having this issue with this board.
     
  4. Monkeybags

    Monkeybags

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    44
    Mobo:
    Sabertooth Z77
    CPU:
    Intel i7-2600k
    Graphics:
    nVidia GTX 480
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 19, 2011 at 12:09 AM #4
    Monkeybags

    Monkeybags

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    44
    Mobo:
    Sabertooth Z77
    CPU:
    Intel i7-2600k
    Graphics:
    nVidia GTX 480
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Re: No sound, and tried just about everything!!!

    Got it working, just did HDArollback and HDAenabler in multibeast with system utilities.

    Booted verbose and works fine, don't know what i did that made it so it wasn't working
     
  5. neillbangkok

    neillbangkok

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    7
    Mobo:
    10.6.8
    CPU:
    Core i5
    Graphics:
    Nvidia
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Mar 20, 2011 at 4:46 AM #5
    neillbangkok

    neillbangkok

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    7
    Mobo:
    10.6.8
    CPU:
    Core i5
    Graphics:
    Nvidia
    Mac:
    iMac
    Mobile Phone:
    iOS
    Hello to anyone having sound issues after an upgrade to 10.6.6.

    I had a nervous 12 hours because after having a perfectly working 10.6.4 for months, I upgraded to 10.6.6 and lost my sound. I have an 889 but the thing is, the setup that I finally got working was one of the setups that I tried previously. I'm not sure if there is some voodoo (small 'v') at work here.

    If you are having trouble, I recommend, deleting all kexts connected with sound manually (trash them - you have to enter your password) and then using version 3.3 of MultiBeast. I used the new ALC but I think the point of my message is: Don't give up! Even if you've tried a combination previously (I tried various attempts more than 10 times) hopefully you'll finally get there.

    Thanks as always to the great TonyMac!
     

Share This Page