[Solved] Issues updating to MacOS 10.12.6

Discussion in 'OS X Updates' started by DMA, Aug 18, 2017.

  1. DMA

    DMA

    Joined:
    Aug 16, 2014
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA H170M-D3H
    CPU:
    i5 6600
    Graphics:
    Intel HD 530
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 18, 2017 at 4:26 PM #1
    DMA

    DMA

    Joined:
    Aug 16, 2014
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA H170M-D3H
    CPU:
    i5 6600
    Graphics:
    Intel HD 530
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Hi there.

    I'm having trouble updating to MacOS 10.12.6. I've tried several times now.

    I have a stable machine running the following:

    MacOS 10.12.1
    (Model ID: iMac 14,2)

    CPU: i7 6700
    MOBO: ASUS Z170-A
    GPU: Intel HD 530
    RAM: 16GB Crucial Ballistix Sport LT

    What I have done:

    1. Updated Clover to v2.4k r4173

    2. Installed the following to /Library/Extensions (using Kextbeast)

    IntelGraphicsFixup.kext
    Lilu.kext


    Then added both to kexts > 10.12 in the EFI partition.

    I updated to MacOS 10.12.6 using the combo updater, and then restarted. I get the attached kernel panic upon reboot.
    If I try boot using safe mode, it just hangs on the apple logo with the progress bar doing nothing.

    Any suggestions that could help me out will be greatly appreciated!

    Thanks

    D

    *Update* Installed latest AppleALC.kext. Fixed my issue.
     

    Attached Files:

    • IMG_8070.JPG  (1.9 MB, 106 views)
    Last edited: Aug 18, 2017
  2. BreBo

    BreBo Moderator

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    5,668
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-OC
    CPU:
    Intel Core i7-4770K
    Graphics:
    Asus Strix GTX 970
    Aug 18, 2017 at 7:13 PM #2
    BreBo

    BreBo Moderator

    Joined:
    Oct 17, 2011
    Messages:
    5,668
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z87X-OC
    CPU:
    Intel Core i7-4770K
    Graphics:
    Asus Strix GTX 970
  3. DMA

    DMA

    Joined:
    Aug 16, 2014
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA H170M-D3H
    CPU:
    i5 6600
    Graphics:
    Intel HD 530
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 18, 2017 at 8:01 PM #3
    DMA

    DMA

    Joined:
    Aug 16, 2014
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA H170M-D3H
    CPU:
    i5 6600
    Graphics:
    Intel HD 530
    Mac:
    MacBook Pro
    Classic Mac:
    Power Mac
    Mobile Phone:
    iOS
  4. zzendle

    zzendle

    Joined:
    Jun 30, 2015
    Messages:
    1
    Mobo:
    872Z
    CPU:
    Intel Core i7-7500u
    Graphics:
    GeForce GTX 750 Ti
    Mobile Phone:
    iOS
    Sep 19, 2017 at 5:35 AM #4
    zzendle

    zzendle

    Joined:
    Jun 30, 2015
    Messages:
    1
    Mobo:
    872Z
    CPU:
    Intel Core i7-7500u
    Graphics:
    GeForce GTX 750 Ti
    Mobile Phone:
    iOS
    Can you telle me exactly how you fixed that?? I have the exact same problem. Thanks in advance.
     

Share This Page