Contribute
Register

Shutdown stalls happening every once and a while?

Joined
Jun 16, 2010
Messages
145
Motherboard
ASUS PRIME B360M-A
CPU
i3-8100
Graphics
RX 580 8gb
Since upgrading to Catalina, everything is running smoothly except sometimes my computer refuses to shut down. The display will shut off but the PC remains on unless I manually power it off.

The weird thing is it's a sporadic issue, it shuts down completely fine maybe 75% of the time.

I found 'shutdown_stall' logs in Library/Logs/Diagnostic Reports but they're all in binary format and I can't make sense of them. I also have the "Fixshutdown" option checked in Clover Configurator.

Anyone have any ideas what could be the problem?
Attaching my CLOVER folder.
 

Attachments

  • CLOVER.zip
    5.3 MB · Views: 6
Joined
Jun 16, 2010
Messages
145
Motherboard
ASUS PRIME B360M-A
CPU
i3-8100
Graphics
RX 580 8gb
I tried rebuilding kext cache with Hackintool, but its too early to tell if it worked. I will update this post as solved if that ends up fixing the problem.

EDIT: Nope that didn't fix it. Can anyone help me?
 
Last edited:
Joined
Jun 16, 2010
Messages
145
Motherboard
ASUS PRIME B360M-A
CPU
i3-8100
Graphics
RX 580 8gb
Anyone? I was able to translate my shutdown stall log with the spindump -i command but I can't really make sense out of it's output. Maybe someone more savvy can decipher it?
 

Attachments

  • spindump.txt
    600.2 KB · Views: 5
Last edited:
Joined
Oct 10, 2015
Messages
792
Motherboard
Z370 AORUS Gaming 3
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
It also happens to my ancient build but I have not found the ultimate solution.
 
Top