Contribute
Register

ProBook 450 G5 i5

Joined
Jun 21, 2011
Messages
302
Motherboard
GA-Z270XP-SLI
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
I need some help after my failing at properly installing Mojave. Firstly maybe to save your time from reading this I’ve made a OEM USB recovery of Windows before attempting to install Mojave. After making my recovery USB I deleted Disk 0 which is 1TB then made my way to install OSX with my flash drive. Disk 1 is 500GB with Windows on it. So I get into Clover 4701 but it only shows “Boot Windows from EFI” and when I press F3 I also see “Boot UEIF internal EFI” and that’s it. So I tried setting up the flash drive for the second time and got the same result. In frustration I use my UniBeast flash drive to install Mojave and it works except I didn’t set anything up because the original flash drive did show up so I couldn’t set anything up. So I turn off the laptop and boot windows and use partition wizard to delete Disk 0 and notice my Disk 1 now has 3 partitions. Recovery 499 MB healthy (OEM Partition), 100 MB Healthy (EFI Partition), & (C:) 465.16 GB NTFS (Bitlocker Encrypted) Healthy (Boot, Page File, Crash Dump, Primary Partition). Now when I restart and go to boot options I still see “UEIF - Mac OS X.

So question is how do I “start over”?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
10,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I need some help after my failing at properly installing Mojave. Firstly maybe to save your time from reading this I’ve made a OEM USB recovery of Windows before attempting to install Mojave. After making my recovery USB I deleted Disk 0 which is 1TB then made my way to install OSX with my flash drive. Disk 1 is 500GB with Windows on it. So I get into Clover 4701 but it only shows “Boot Windows from EFI” and when I press F3 I also see “Boot UEIF internal EFI” and that’s it. So I tried setting up the flash drive for the second time and got the same result. In frustration I use my UniBeast flash drive to install Mojave and it works except I didn’t set anything up because the original flash drive did show up so I couldn’t set anything up. So I turn off the laptop and boot windows and use partition wizard to delete Disk 0 and notice my Disk 1 now has 3 partitions. Recovery 499 MB healthy (OEM Partition), 100 MB Healthy (EFI Partition), & (C:) 465.16 GB NTFS (Bitlocker Encrypted) Healthy (Boot, Page File, Crash Dump, Primary Partition). Now when I restart and go to boot options I still see “UEIF - Mac OS X.

So question is how do I “start over”?
you will need to update your clover on your usb to the latest as Rehabman's needs an update

i would then boot from that, then under Disk Utility click on view, Show All Devices, then erase the entire drive
 
Joined
Jun 21, 2011
Messages
302
Motherboard
GA-Z270XP-SLI
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
you will need to update your clover on your usb to the latest as Rehabman's needs an update

i would then boot from that, then under Disk Utility click on view, Show All Devices, then erase the entire drive
Thanks for the speedy advise. I'll give that a go right now.
*issue now is that clover config will not let me mount any of my partitions. I'm gonna look up how to do it with terminal commands.
*It might be damaged so I'm gonna wipe the flash drive and redo it.
 
Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
10,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Thanks for the speedy advise. I'll give that a go right now.
*issue now is that clover config will not let me mount any of my partitions. I'm gonna look up how to do it with terminal commands.
you could try Efi Mounter from the downloads section
 
Joined
Jun 21, 2011
Messages
302
Motherboard
GA-Z270XP-SLI
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
you could try Efi Mounter from the downloads section
With your help I was able to update clover on the USB installer. When booting from it I only see “Boot Windows from EFI” and when I press F3 I also see “Boot UEIF internal EFI” and that’s it.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
10,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
With your help I was able to update clover on the USB installer. When booting from it I only see “Boot Windows from EFI” and when I press F3 I also see “Boot UEIF internal EFI” and that’s it.
missing hfsplus.efi?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
10,994
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
i meant that you have it in the wrong folder, should be drivers64UEFI as mentioned in the guide you are following
 
Top