Contribute
Register

No WOL in 10.7.2

Joined
Apr 28, 2011
Messages
139
Motherboard
gigabyte p67a
CPU
17 2600 sandy bridge
Graphics
ati radeon 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I cannot get WOL working in Lion 10.7.2. It seems to be a sleep related problem ,however, because it looks like the NIC gets turned off during sleep. So if there is no ethernet there can be no wake on lan. Lion 10.7.1 works ok. Anyone know of a fix? I have done extensive searching on this and cannot find a solution.
WOL works fine in windows also.

Thanks in advance :problem:
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,820
Motherboard
Main Build: ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
AMD Radeon RX 5700 XT
Mac
iMac
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
ocean223 said:
I cannot get WOL working in Lion 10.7.2. It seems to be a sleep related problem ,however, because it looks like the NIC gets turned off during sleep. So if there is no ethernet there can be no wake on lan. Lion 10.7.1 works ok. Anyone know of a fix? I have done extensive searching on this and cannot find a solution.
WOL works fine in windows also.

Thanks in advance :problem:
Have you installed Lnx2Mac's most recent Realtek kext for ethernet?
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
139
Motherboard
gigabyte p67a
CPU
17 2600 sandy bridge
Graphics
ati radeon 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Oh yeah. Installed them on 10.7.1.also where wol works. :?

Does WOL work on your Gigabyte board under 10.7.2?
 
Joined
Apr 15, 2011
Messages
108
Motherboard
GA-P55M-UD2
CPU
Intel Core i7 870
Graphics
ASUS 5770
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I've got a LGA1156 GA board (listed <- over there) and running 10.7.2 with the new RTL driver from Lnx2mac and I can Wake on Demand perfectly. I share a printer from it and my wife can happily print to it when I'm asleep.

I did install the new RTL driver _after_ I did 10.7.2 though, not that it should have made a difference though :)

Cheers,

Brett
 
Joined
Oct 25, 2010
Messages
25
I have the same board as bwhinnen but the same problem as ocean223. I don't remember if WOL worked under 10.7.0, and I skipped 10.7.1, but it doesn't work with RTL81xx 0.0.90 and 10.7.2. When I sleep the computer it shuts the ethernet port down completely.

I rolled back to 0.0.67+, still on 10.7.2, and WOL works perfectly.
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
139
Motherboard
gigabyte p67a
CPU
17 2600 sandy bridge
Graphics
ati radeon 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I rolled back to 0.0.67+,shut down,removed power cord from power supply for at least 30 sec, plugged it back in and the indicator light on the router came on . Ethernet is working. I then powered on the computer and let it sleep and the router light stayed on. I then tested WOL many times from a laptop and an iphone for several cycles and it worked fine.
I then installed the RTL81xx 0.0.90 driver, powered down , did the power cord thing and tested like before and it works.
So I don,t think the driver has anything to do with this. Untill someone figures it out I'll just remember to remove and replace the power cord when rebooting and stuff.
I am now using Pleasesleep. it sleeps the computer faster than without it.

Hope this helps someone. :mrgreen:
 
Joined
Oct 25, 2010
Messages
25
I managed to get WOL to work with 0.0.90 with the power cord trick, but it didn't survive a reboot (I'd have to unplug my computer every time I reboot, no thanks). On the 0.0.67 kext WOL does survive reboots, including booting into Windows and Linux, without unplugging.
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
139
Motherboard
gigabyte p67a
CPU
17 2600 sandy bridge
Graphics
ati radeon 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hmmm, I think I'm going to start over with a clean install. I just found out that I'm in 32-bit mode. I don't know how that happened.
Glad to hear you got it working.
:mrgreen:
 
Joined
Apr 28, 2011
Messages
139
Motherboard
gigabyte p67a
CPU
17 2600 sandy bridge
Graphics
ati radeon 6870
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
After clean install with Unibeast WOL works after a shut down and remove power supply cord for 30 secs. (or just shut off power to PS if so equipped. This has to be done after any reboot. I really believe it is a sleep issue. :D
 
Top