Contribute
Register

Intel HD 630 Low Refresh Rate on 2560x1440

Joined
Sep 19, 2011
Messages
20
Motherboard
Asrock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac
CPU
Intel Core i7-7700K
Graphics
Intel HD Graphics 630
Good news is that my Framebuffer@3 is back, but the port-number is showing 0x0 but not 0x7, so now my system keeps rebooting. Guess I need a revised "port 0x7 to HDMI" patch to make it work again. Please see my attachment below 6.zip

Appreciate if you can help on this again. Hopefully it will be the last piece of the jigsaw.

I will be travelling tomorrow so I will skip the testing for a week. Anyway, thank you!
Hello guys, I am back... hope you all are doing well.
May I know if there is anything I can test for now?
 
Joined
Sep 19, 2011
Messages
20
Motherboard
Asrock Fatal1ty Z270 Gaming-ITX/ac
CPU
Intel Core i7-7700K
Graphics
Intel HD Graphics 630
Hello guys, I am back... hope you all are doing well.
May I know if there is anything I can test for now?
Finally I managed to boot my system to HDMI (DP is also working). I have attached my ioreg and config.plist below.
 

Attachments

  • 2.2 MB Views: 101
Joined
Aug 25, 2015
Messages
221
Motherboard
DELL Inspiron 7370
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD620
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
Android, iOS
Finally I managed to boot my system to HDMI (DP is also working). I have attached my ioreg and config.plist below.
Are you able to use your hackintosh with dual screens now?

I've tried to copy your config.plist in efi/clover, and I'm able to change my HDMI to 00080000, but even that, I'm still not able to get dual screens working.

I got Z270i Strix by Asus, i7-7700k with HD630. About the same spec as yours.

The attached file was my original one, without any mods from your config plist. Hope there's a solution for this.
 

Attachments

Joined
Dec 5, 2013
Messages
57
Motherboard
ASUS ROG Maximus IX Hero
CPU
I7-7700K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook Air
Mobile Phone
iOS
@leungsk1:

I currently have issues to apply the patch myself and will look into your files to learn ASAP. But I've already noticed that you're patching by using the trailing bytes for the search.
Which means that you've patched all your ports to be HDMI, even your DP.
 
Last edited:
Joined
Mar 15, 2014
Messages
19
Motherboard
ASRock B150
CPU
i5 6400
Graphics
hd530
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Hi guys.i have low fps (40 hz) first boot after power off
next i reboot mac os and receive 60 hz.

first boot



second boot


HD530 via HDMI
High Sierra

rehabman can you help me?
thanks.
 

Attachments

Top