Contribute
Register

High Sierra boot stalls at the very end

Joined
Nov 11, 2012
Messages
34
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5TH
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 590
Mac
iMac, Mac Pro
Classic Mac
512K, iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
I am running Mavericks and am trying to get High Sierra to boot on another HD 1T SSD. I have tried several times with the same result on different thumb drives a 16meg and a 32meg. The unibeast made the scan disks with no problems. I do not know why I have this problem...any thoughts would be a help
 
Joined
Jan 18, 2019
Messages
25
Motherboard
Gigabyte h370 hd3
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1060 & Intel HD 620 (Disabled)
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iBook, iMac, Plus, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
I am running Mavericks and am trying to get High Sierra to boot on another HD 1T SSD. I have tried several times with the same result on different thumb drives a 16meg and a 32meg. The unibeast made the scan disks with no problems. I do not know why I have this problem...any thoughts would be a help
Have you tried just updating over to it using the app store?
 
Joined
Jan 18, 2019
Messages
25
Motherboard
Gigabyte h370 hd3
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1060 & Intel HD 620 (Disabled)
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
iBook, iMac, Plus, Power Mac, PowerBook
Mobile Phone
Android, iOS
Did not work, just grey screen and whirling icon
And you tried to boot off of a USB and it didn't work, correct?
 

P1LGRIM

Moderator
Joined
Mar 2, 2012
Messages
23,435
Motherboard
Lenovo ThinkStation p300 ⌘
CPU
i7-4790K
Graphics
HD 4600
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Joined
Nov 11, 2012
Messages
34
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5TH
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 590
Mac
iMac, Mac Pro
Classic Mac
512K, iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
Check that you have FakeSMC.kext in /EFI/CLOVER/kexts/Other.
After installing OS on the scan disk with UniBeast 9.1 when it finishes the EFI folder is in the desktop and clover Kexts other has a series of empty folders 10.7,10.9 etc. I have tried leaving the folder there and putting it in the install disk. FakeSMC.kext does appear in my Mavericks HD. One of the other problems is I can not enter bios at startup as clover takes over. It does give me the option of starting from the Install Mojave scan disk but hangs at the end.
 
Joined
Nov 11, 2012
Messages
34
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5TH
CPU
i7-3770K
Graphics
RX 590
Mac
iMac, Mac Pro
Classic Mac
512K, iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android
Started over today with High Sierra and ran into the same problem, stall at end. Downloaded HS from the mac store, did the install quit installer app and did Toro86 terminal patch.
Unibeast 8.3.2 compiled on a 16 gig scan disk. Booted with clover 4522 but I am thinking the problem might be with clover. Attached is the boot log, maybe someone can help me, please as I have been at this a week with no progress.
 

Attachments

Top