Contribute
Register

GA-Z87-D3HP not find audio sound card

Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,899
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
install OSX10.10.4 completed .but no sound out put
View attachment 144237
please Recommend a solution for me. Thank you.
  • Your problem is not having the drivers installed for Audio .
  • Did you try to use Multicast 7.41 .Drivers>Audio>Realtek?
If you have already tried that and not able to fix the problem:


  • To know what drivers you need, you got to first find out the Exact Chip for Audio on the Motherboard.
  • Since the motherboards are primarily released to support Windows and Not Mac or Linux, you won't get a lot of very clear information about the Audio Chips from the manufacture's documentation, but from the name of the Driver shown on System Specifications or Driver downloads, , you may get some idea for example: Realtek Audio.
  • ​From windows Device Mangher >Audio>Properties you may be able to get the device ID and using that you might get going to find the Codec .
  • The best way for you now is to use DPCIMANAGER http://sourceforge.net/projects/dpcimanager/files/
  • Install this freeware and from the PCI tab on it you might be able to know more about your Audio
  • With that information you can see what is the best way to get the OS X Yosemite 10.10.4 Audio driver for your Motherboard.
There is a lot of work to get things done. And that is Hackintosh all about:)
 
Joined
May 9, 2011
Messages
5,871
Motherboard
GA-Z170X-Gaming 3
CPU
i7-6700
Graphics
Gigabyte GTX 970 WINDFORCE / Intel HD Graphics 530
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Top