Contribute
Register

[FIX] HD4200/HD4400/HD4600/HD5600 on 10.11+

Joined
May 11, 2019
Messages
18
Motherboard
lenovo g500
CPU
i3-3110m
Graphics
HD 4000, 1366x768 (8086/0166)
Mobile Phone
iOS
Start with the guide:
Please help me to fix this ?
 
Joined
Aug 30, 2019
Messages
4
Motherboard
Gigabyte
CPU
i5-7600k
Graphics
Intel
I've just managed to make fresh install of MacOS Mojave 10.14.6 on my Acer V5-573G. I have an observation to share with the comunity and to ask for help. During boot up at some point screen becomes destroyed (see Loggin.jpg). If I (blindly) enter my password I can login and (blindly again) send the system to sleep and immediately press enter several times, screen appears properly. If I later adjust display settings, set it to scaled 1600x900 (laptop supports 1920x1080, see DisplaySettings.png) then, during boot up, the system will shortly be distorted (black and white apple with progress info) but log in screen is ok. Later I switch to full HD using display settings and work. Before shutting down, I need to set it back to scaled 1600x900 and then to shut down. If I forget setting to scaled before shutting down, then I need to apply sleep + enter after login. I am using WhateverGreen and Lilu. I read somewhere that I need to set CSM Bios support. That option is not available in my BIOS. Any help is really appreciated.
 

Attachments

Joined
Feb 9, 2015
Messages
30
Motherboard
Clevo WA50SRQ
CPU
i7 4700MQ / HM86
Graphics
HD 4600, 1920x1080
Mobile Phone
iOS
I've just managed to make fresh install of MacOS Mojave 10.14.6 on my Acer V5-573G. I have an observation to share with the comunity and to ask for help. During boot up at some point screen becomes destroyed (see Loggin.jpg). If I (blindly) enter my password I can login and (blindly again) send the system to sleep and immediately press enter several times, screen appears properly. If I later adjust display settings, set it to scaled 1600x900 (laptop supports 1920x1080, see DisplaySettings.png) then, during boot up, the system will shortly be distorted (black and white apple with progress info) but log in screen is ok. Later I switch to full HD using display settings and work. Before shutting down, I need to set it back to scaled 1600x900 and then to shut down. If I forget setting to scaled before shutting down, then I need to apply sleep + enter after login. I am using WhateverGreen and Lilu. I read somewhere that I need to set CSM Bios support. That option is not available in my BIOS. Any help is really appreciated.
Change clover gui resolution for fix this problem. See screenshot
 

Attachments

Joined
Aug 30, 2019
Messages
4
Motherboard
Gigabyte
CPU
i5-7600k
Graphics
Intel
Great! It is ok now. Thank you very much.
BTW: Any idea how to fix Shutdown. I tried everything: clover fisShutdown, deleting Power* files from L/E, etc. After shutdown, screen goes black but laptop is still working. I need to hold power button and wait for some time. Then it shuts down fully. I have i5-4200u.
 
Top