Contribute
Register

Asus P8H67-I Deluxe - working wireless

Joined
Feb 13, 2011
Messages
32
Motherboard
Asus P8H67-I Deluxe
CPU
i5-2500k
Graphics
HD3000
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iBook
  2. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
My Sandy Bridge Build consists of the following:

ASUS P8H67-I Deluxe
Intel i5 2500K
8 Gb Corsair 1333 DDR3 SODIMM
Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X 1 GB DDR5
SilverStone SUGO S06-450B

Most everything worked OOTB, with the exception of Bluetooth and Wireless.

Bluetooth is working now after following this thread http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=79&t=18410&hilit=Bluetooth

I finally got the built-in wireless working today - it is an Atheros 9002W (uses a 9825 chip).

Using the following kext edits, it is up and running just fine:

added the following line

<string>pci168c,2b</string>

under

<key>IONameMatch</key>

in the following two files:

/S/L/E/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/AirPortAtheros.kext/Contents/Info.plist
and
/S/L/E/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/AirPortAtheros21.kext/Contents/Info.plist

System Profiler shows the following under the Airport section:
sprof.png

I haven't had too much time to test it yet, but I was pleased that it showed up as an airport interface. This may be helpful for similar ASUS mb's.
 

Attachments

  • sprof.png
    sprof.png
    67.3 KB · Views: 519

tonymacx86

Administrator
Staff member
Joined
Nov 18, 2009
Messages
8,552
Motherboard
PRIME Z490-A
CPU
i5 10600K
Graphics
Vega 56
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. Apple
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Dude- nice one- this is precisely what I'm planning to build next. Saw that the Atheros chip is native airport! That is really handy!

The bluetooth chip is also functional in OS X apparently, but may need some kind of cron set up to initiate. Works after loading Windows first I heard.
 
Joined
May 1, 2011
Messages
1
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Great work! I'm building up a similar system as yours:

CPU: Intel i3-2100
Motherboard: Asus P8H67-i deluxe
Hard drive: Crucial RealSSD C300 CTFDDAC128MAG-1G1CCA 2.5" 128GB SATA III

I set the ACHI mode, tried every combination of SATA ports, had no luck in going through the "still waiting for root device" errors to the installer page.

Any suggestion on my case?
 
Joined
Jun 9, 2011
Messages
1
Motherboard
Windows
CPU
Inter core i5 2400
Graphics
Ati 5770
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Great that you got it working man!

I assembled my build yesterday and everything is running smooth!

Would you mind explaining how/and what to edit to get the wireless working? Kinda new on the whole Os x thing and I have absolutely no idea of which (XML-file?) to edit :rolleyes:



Would be greatly appreciated!
 
Joined
May 3, 2014
Messages
13
Motherboard
P8H67-I Deluxe
CPU
I5 2500K 3.3 Ghz
Graphics
Intel Graphics HD3000
Mac
  1. MacBook
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
Hi

Can you help me i have the same Motherboard and BT and Wifi and HDMI Audio is not working.

Thanks
 
Top