Contribute
Register

Solved > Asrock Challenger D 4GB RX 5500 XT won't work with the Pikera flag?

Joined
Jan 4, 2011
Messages
445
Motherboard
GigaByte Z390 UD Rev 1.1
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 5500 XT
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
After setting up my iGPU and installing Catalina to my GigaByte Z390 UD and UHD 630 iGPU, I install my Asrock RX 5500 XT Challenger D 4GB graphics card and added the launch flag "agdpmod=pikera"

Is there another flag? or does it only wprk for the 5700 XT cards?
 
Joined
Jan 4, 2011
Messages
445
Motherboard
GigaByte Z390 UD Rev 1.1
CPU
i7-9700K
Graphics
RX 5500 XT
Mac
  1. iMac
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
OK, I continued and searched for 5500 XT some more and found the opencore list of AMD supported GPUs and it saud DP may have issues on some models, so I plugged in my HDMI, and VIOLA! My GPU is displaying again. About This mac reports Radeon RX 5500 XT 4GB. and it shows up in system report. Not sure how tofind HW acceleration or not?
I guess I'll just have to install a game or two and test.
 
Joined
Jul 4, 2014
Messages
30
Motherboard
ASUS B85M-G
CPU
i7-4790
Graphics
RX 5500 XT Gaming X
After setting up my iGPU and installing Catalina to my GigaByte Z390 UD and UHD 630 iGPU, I install my Asrock RX 5500 XT Challenger D 4GB graphics card and added the launch flag "agdpmod=pikera"

Is there another flag? or does it only wprk for the 5700 XT cards?
Did you leave
Code:
agdpmod=pikera
option?

Does your card work via DP ?

I just bought MSI Radeon 5500 XT and am trying to make it work but stuck on black screen.
 
Last edited:
Top