Contribute
Register

AMD Radeon HD5450 QE/CI Mountain Lion

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6
Motherboard
ASUS P8H61 M-LE/USB3
CPU
i5
Graphics
HD 5450
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Other
AMD Radeon HD5450 works OOB in Mountain Lion but without QE/CI. To enable it, install AMDRadeonAccelerator.kext in S/L/E using Kext Wizard. You can download AMDRadeonAccelerator.kext here: AMDRadeonAccelerator.kext.zip then follow this guide:

1. Get your graphic card's device ID and vendor ID
Just open System Information, then go to graphic/monitor.
ATI Vendor ID is 1002
HD5450 Device ID is 0x68el
2. Modify Info.plist file with your device and vendor ID
Open Info.plist with TextEdit
Go to your graphic card section (HD5450 is Cedar, for others wikipedia can help you)
Insert your device and vendor ID under IOPCIMatch:

<key>IOPCIMatch</key> <string>0x68E11002</string>
Save and exit
3. Install the kext
Open Kext Wizard and install your modified AMDRadeonAccelerator.kext in S/L/E
Rebuild cache and repair permissions
Reboot

Now your graphic card is fully working:D
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
234
Motherboard
ASUS X99 AII
CPU
E5-2696 v3
Graphics
RX 560
Mobile Phone
  1. iOS
I have a gygabyte hd5450 512 mb my device id is 0x68f9 so i change the info.plist to 0x68F91002 and install it to s/l/e and get nothing can t change resolution only default. on it
This card it s fully working under 10.7.4 i deleted all ati kext and installed these kexts for 10.7.4 to work but under ML they don t help me at all ....ATI5000Controller ,ATIFramebufferATIRadeonX3000. ATIRadeonX3000GAATIRadeonX3000GLDriver bundle ATIRadeonX3000VADriver. ATISupport.kext
Can you please look up what other ATI kext u have beside the one you mentioned or if u can come up with any other idea would be much appreciated
Thanx!!!!!!
 
Joined
Sep 22, 2012
Messages
2
Motherboard
Mac PRO
CPU
2 x Intel XEON Quadcore
Graphics
ATI HD 5770 and HD 5450
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
AMD Radeon HD5450 works OOB in Mountain Lion but without QE/CI. To enable it, install AMDRadeonAccelerator.kext in S/L/E using Kext Wizard. You can download AMDRadeonAccelerator.kext here: AMDRadeonAccelerator.kext.zip then follow this guide:

1. Get your graphic card's device ID and vendor ID
Just open System Information, then go to graphic/monitor.
ATI Vendor ID is 1002
HD5450 Device ID is 0x68el
2. Modify Info.plist file with your device and vendor ID
Open Info.plist with TextEdit
Go to your graphic card section (HD5450 is Cedar, for others wikipedia can help you)
Insert your device and vendor ID under IOPCIMatch:

<key>IOPCIMatch</key> <string>0x68E11002</string>
Save and exit
3. Install the kext
Open Kext Wizard and install your modified AMDRadeonAccelerator.kext in S/L/E
Rebuild cache and repair permissions
Reboot

Now your graphic card is fully working:D
Thank you so much, I solved my problem. :D
 
Joined
Sep 29, 2012
Messages
3
Motherboard
Asrock G41M-VS3 R2.0 (Mainboard)
CPU
Intel Core 2 Duo @ 2.66 GHz E6750
Graphics
Radeon HD5450 (512MB, DDR3)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thank you MickyLeg97, works great with my system and Mountain Lion!

MB: G41M-VS3 R2.0
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 @ 2.66 GHz
GPU: ATI Radeon HD Sapphire 5450 with 512MB

To dj_adam21: My Graphics Card seems to be the same as yours, the ID is 0x68f9 too! Entering

<key>IOPCIMatch</key> <string>0x68f91002</string>

in the Info.plist of the Kext should work.
 
Joined
Sep 8, 2012
Messages
4
Motherboard
-
CPU
-
Graphics
-
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
thank.....
 
Joined
Apr 17, 2011
Messages
6
Motherboard
Dell Inspiron 580
CPU
Core i3 First Gen
Graphics
Nvidia Geforce 9500GT
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks man, I almost threw away my HD5450. One thing though, my cursor jumps from one position to another.
 
Joined
Mar 10, 2013
Messages
13
Motherboard
Gigabyte H61M-S2P-B3
CPU
i5-2500K@3.30GHz
Graphics
Zotac Geforce 210, Synergy edition, 1 GB
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
  1. PowerBook
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
  3. Other
Hello
My Graphic card details are
Chipset Model: ATI Radeon HD 5000
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x68f9
Revision ID: 0x0000
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number: HMCZ302563
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes


I changed the strings to 0x68f91002 in both the files Ati5000controller.kext and atiradeonaccelerator.kext still not able to get the accelerated graphics please help.



 
Joined
Apr 13, 2013
Messages
12
Motherboard
P5BW-LA
CPU
Intel Core 2 Quad
Graphics
Sapphire Radeon HD5450
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
When I do this and reboot, I get a pix-elated screen with a square block as my cursor. Help!! i need accelerated graphics to do video editing
 
Joined
May 24, 2011
Messages
339
Motherboard
Gigabyte Z590 Vision D
CPU
i9-10900K
Graphics
RADEON RX 6600 XT
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
When I do this and reboot, I get a pix-elated screen with a square block as my cursor. Help!! i need accelerated graphics to do video editing

I get that too. I had dual HD 5450's working in my Optiplex 990 running 10.8.2. I upgraded to 10.8.4, modified my kexts again, and repaired caches--nothing works. Well if I boot in safe mode I can actually get the full 512 MB with four monitors full QE/CI, but then other things don't work. I tried many different combinations of things and now the latest yields me all four screens in this whitish gray color with some blocks.

Could there be any other kexts interfering with this card? I feel like a kext got updated from 10.8.2 to 10.8.4 that might interfere. Any thoughts would be great.
 
Joined
May 19, 2013
Messages
1
Motherboard
Gigabyte H310M > Need Full Model # > See Rules!
CPU
i5-2400
Graphics
HD 2000
Thanks a lot... I got it working.

I am a newbee and this was my first hackintosh built...
Just change one value and get your QE/CI working.

for newbees like me who do not know where to change the value and where info.plist is located please check this video
http://www.youtube.com/watch?v=Y28xVpa1mT8

And thanks a lot MickyLeg97
 
Status
Not open for further replies.
Top