[Almost Success] Z170 Pro Gaming + i7-6700 + GTX 1050Ti

Discussion in 'High Sierra Desktop Guides' started by Sakurako, Oct 2, 2017.

  1. Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 2, 2017 at 7:00 AM #1
    Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Hello, This is my first post
    I do a clean install for High Sierra.
    And reinstalled 6 times.. (problem w/ NVIDIA Web Driver)
    Finally I resolved the problem..
    Screen Shot 2017-10-02 at 1.11.23 PM.png
    Yeah!

    My System:
    ASUS Z170 Pro Gaming BIOS: 3501
    Intel Core i7-6700
    Kingston DDR4-2400 8GB HyperX Fury *2
    MSI GamingX GTX 1050 Ti 4GB

    I have 1 SSD (Windows), 1 HDD (For High Sierra), 1 HDD (For Sierra 10.12.5)
    Storage:
    Intel 600P 128GB NVMe M.2 SSD (Windows 10)
    WD 1TB Blue SATA3 HDD (Store DATA & Games)
    WD 640GB Blue SATA2 HDD (Hackintosh High Sierra)
    Seagate 160GB 7200rpm SATA2 HDD (Hackintosh Sierra 10.12.5)

    ok,
    Here is my Step for install High Sierra..
    1. Download High Sierra Installation from App Store, and Make High Sierra Boot USB by Thermal, and Install Clover Bootloader r4220 into it. (don't forget copy fakeSMC.kext into Clover\kexts\Other folder)
    2. Boot into the installation, create partition on 640GB Western Digital HDD w/ HFS+ format.
    3. Install it and wait it done.
    4. Finish your macOS Setup.
    5. You should booted into the System, now install Clover Bootloader w/ these option.
    Screen Shot 2017-10-02 at 12.50.22 PM.png
    6. Put fakeSMC.kext into High_Sierra_Disk/EFI/CLOVER/kexts/Other/, and do a restart to test bootloader is working or not.
    (if you can't boot from disk, please boot from USB and select High Sierra Disk to boot back to system, and install the bootloader again.)

    Graphics Driver:
    1. Go Clover Configuration, Load your config.plist, and select "RT variables" in the sidebar.
    (Turn On The SIP function)
    2. now write the CsrActiveConfig hex code on the paper or save as a text, then change th value to 0x0, then save your config.plist.
    Screen Shot 2017-10-02 at 1.03.26 PM.png
    3. Reboot your System, and Install "WebDriver-378.10.10.10.15.114.pkg".
    4. When you installed the driver (don't click restart), you will get a pop-up, it says Extension Blocked or something else, now just click Allow "NVIDIA Corporation" On System Performances -> Security -> General Tab.
    5. Go the Clover Configuration again, then write the CsrActiveConfig hex code back to Clover Default.
    (my default is 0x3E7, this step is restore it back to original security mode)
    Screen Shot 2017-10-02 at 1.02.07 PM.png
    now click restart, and the graphics driver should be working.
    Screen Shot 2017-10-02 at 1.09.06 PM.png
    and Get a beautiful desktop on your desktop!
    Screen Shot 2017-10-02 at 1.10.03 PM.png
    PS*: According NVIDIA driver page, they says there no CUDA driver for macOS High Sierra, so you might wait the CUDA driver release to using CUDA applications.

    ALC1150 Audio:
    1. Mount your EFI partition by Clover Configuration or other apps
    2. Run toleda'saudio_cloverALC-130.command (Link)
    3. Reboot, Your audio should be working properly!
    PS: front panel Jack is not working for me, it has sounds but too noisy.
    Ethernet:
    I'm sorry, I don't have Cable Networking in my house, so I can't test the onboard Intel Network Card is working or not..
    I'm using D-Link DWA-125 USB Stick (rev.D1, Chipset is RTL8188ETV), the driver is from Realtek Website
    but the driver download link looks gone..
    The original package is on attached files, if you need, just install and try it.

    So this is a little Store about my Hackintosh Build High Sierra!

    Have fun in Hackintosh World!
    My build boot up!
     
    DalamarML, CeeeWeee and umran23 like this.
    Last edited by a moderator: Oct 2, 2017
  2. garzah

    garzah

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    1
    Mobo:
    dell
    CPU:
    intel
    Graphics:
    intel
    Oct 8, 2017 at 3:12 AM #2
    garzah

    garzah

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Messages:
    1
    Mobo:
    dell
    CPU:
    intel
    Graphics:
    intel
    thanks for the graphics card driver part dood, got it to work on the latest nvidia drivers.
     
    Last edited: Oct 8, 2017
  3. Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 9, 2017 at 10:27 AM #3
    Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Congratulation! Enjoy ur Hackintosh Build :D
    BTW, which graphics card you using?
     
  4. dpp

    dpp

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    11
    Mobo:
    Z170
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    nvidia1070
    Oct 15, 2017 at 12:38 AM #4
    dpp

    dpp

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    11
    Mobo:
    Z170
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    nvidia1070
    Hey man! I have MSI z170A . I am getting stuck on setup . What is you config.plist that you used?
     
  5. Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 15, 2017 at 3:38 AM #5
    Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    You mean you can't go to installation or boot into HDD/SSD?
    If you can't get in macOS installation, check UEFI Settings.
    If you using USB 3.0 USB stick and put it into USB 3.0 port, try put it into USB 2.0.

    here is my config.plist
     

    Attached Files:

  6. dpp

    dpp

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    11
    Mobo:
    Z170
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    nvidia1070
    Oct 15, 2017 at 3:47 AM #6
    dpp

    dpp

    Joined:
    Oct 12, 2017
    Messages:
    11
    Mobo:
    Z170
    CPU:
    i7 7700k
    Graphics:
    nvidia1070
    i start setup and immediately after apple logo. it reboots
     
  7. Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Oct 20, 2017 at 12:58 AM #7
    Sakurako

    Sakurako

    Joined:
    Aug 21, 2016
    Messages:
    4
    Mobo:
    ASUS Z170 Pro Gaming
    CPU:
    Intel Core i7-6700
    Graphics:
    NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
    Mobile Phone:
    Android
    Maybe it's UEFI BIOS Settings problem, Did you changed any setting on BIOS?
     

Share This Page