After 10.11.6 security and iTunes update, USB and SSD no longer bootable

Discussion in 'OS X Updates' started by utleymu, Nov 7, 2016.

  1. utleymu

    utleymu

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Messages:
    6
    Nov 7, 2016 at 7:45 PM #1
    utleymu

    utleymu

    Joined:
    Mar 23, 2016
    Messages:
    6
    I was successfully running 10.11.6 and had previously updated from 10.11.5 successfully. Today I decided to install an update for iTunes. I had my Clover USB inserted, because I had been using that to boot into my OS X installation (Windows update had broken the default boot and I hadn't bothered to fix it quite yet).

    Strangely, the update deleted everything on the USB EFI partition. I made another USB installer using Unibeast and didn't modify it at all. When booting to my Mac SSD, I get a freeze right at the Apple logo. Does anyone have any recommendations for the best path to recovery? I'm not exactly sure where to start. I tried searching the forums but only found one thread with my problem, and it had no replies.

    Thanks in advance for any help!
     
  2. KHANcerto

    KHANcerto

    Joined:
    Oct 8, 2016
    Messages:
    37
    Mobo:
    GIGABYTE GA-Z170X-UD5 TH
    CPU:
    Intel 6700k 4.0Ghz
    Graphics:
    GTX 1070
    Dec 21, 2016 at 8:01 AM #2
    KHANcerto

    KHANcerto

    Joined:
    Oct 8, 2016
    Messages:
    37
    Mobo:
    GIGABYTE GA-Z170X-UD5 TH
    CPU:
    Intel 6700k 4.0Ghz
    Graphics:
    GTX 1070
    I would like to know as well. I think I am in the same boat. Everything was fine for me after updating, but after a couple restarts I get stuck at the Apple logo and the progress bar never fills.

    Thankfully I have windows 10 installed so I can load into that instead, but I need OSX for my music production software.
     
  3. nomad411

    nomad411

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UD3
    CPU:
    I5-6600K 3.50 GHz
    Graphics:
    Gigabyte GV-N75TWF2OC-4GI NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 4GB
    Mac:
    MacBook
    Dec 21, 2016 at 3:44 PM #3
    nomad411

    nomad411

    Joined:
    Nov 28, 2015
    Messages:
    65
    Mobo:
    Gigabyte GA-Z170X-UD3
    CPU:
    I5-6600K 3.50 GHz
    Graphics:
    Gigabyte GV-N75TWF2OC-4GI NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 4GB
    Mac:
    MacBook
    I had the same thing when I tried. I eventually had to reinstall OSX from USB key.

    I later applied all updates one by one, EXCEPT the security one. I'm still waiting before doing that one.
     

Share This Page