Contribute
Register

4k Monitor won't work over Display Port RX580

Joined
Aug 22, 2017
Messages
364
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I thought this would be a breeze. Boy was I wrong. No issues over HDMI but it's a different story trying to get it going through the DisplayPort. I did verify and I disabled Display Port 1.2. I'm running the iMac18,3 with onboard iGPU in headless mode. Should I be running a Mac Pro SMBIOS instead? @Stork ?
 

Stork

Admin
Staff member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
13,697
Motherboard
Asus ProArt Z490 Creator
CPU
i5-10400
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
  2. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
@luckyal, did you install Luli and WhateverGreen kexts in either /Library/Extensions/ folder (using KextBeast) or in /EFI/Clover/kexts/other/ folder (don't need KextBeast)?

I use iMac18,3 for MyHero II.
 
Joined
Aug 22, 2017
Messages
364
Motherboard
Z390 Designare
CPU
i9-9900k
Graphics
RX 580
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
@luckyal, did you install Luli and WhateverGreen kexts in either /Library/Extensions/ folder (using KextBeast) or in /EFI/Clover/kexts/other/ folder (don't need KextBeast)?

I use iMac18,3 for MyHero II.
I have them installed in C/k/o. I used to have them in L/E until recently. No issues either way with non 4k monitors. I think I got it solved by changing settings on the actual Samsung Monitor from PC to AV under DisplayPort Menu. Not sure if it's short or long term solution.
 
Top