Contribute
Register

10.10 hangs on startup

Joined
Oct 4, 2012
Messages
60
Motherboard
Bios F.0A
CPU
i3-2350M
Graphics
HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
10.10 hangs on startup after editing

Hey guys,

your help is so much needed right here.
Many thanks in advance!

10.10 is not booting up anymore after I did this:
http://www.tonymacx86.com/general-help/144796-yosemite-trim-clover-2.html#post910259

and this in config.plist:
http://www.tonymacx86.com/general-help/144796-yosemite-trim-clover.html#post894508

where it hangs is right here:
https://www.dropbox.com/s/95i51quho62c47i/2014-11-08 00.40.04.jpg?dl=0
one more:
https://www.dropbox.com/s/6u4v2ahxwalghp6/2014-11-08 00.41.54.jpg?dl=0

How to fix this?

Thanks a lot!
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hey guys,

your help is so much needed right here.
Many thanks in advance!

10.10 is not booting up anymore after I did this:
http://www.tonymacx86.com/general-help/144796-yosemite-trim-clover-2.html#post910259

and this in config.plist:
http://www.tonymacx86.com/general-help/144796-yosemite-trim-clover.html#post894508

where it hangs is right here:
https://www.dropbox.com/s/95i51quho62c47i/2014-11-08 00.40.04.jpg?dl=0
one more:
https://www.dropbox.com/s/6u4v2ahxwalghp6/2014-11-08 00.41.54.jpg?dl=0

How to fix this?

Thanks a lot!
You probably broke your IOAHCIBlockStorage kext, and now the root device never shows up...

Restore it from backup. Repair permissions & rebuild cache. Check for errors during the cache rebuild (in system.log).

Note: No need to apply both a patch on-disk and a Clover config.plist patch. And the config.plist patch is already in the set of patches provided by the ProBook Installer.
 
Joined
Oct 4, 2012
Messages
60
Motherboard
Bios F.0A
CPU
i3-2350M
Graphics
HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Thank you, but how do i do this?
I booted the recovery partition and opened the Terminal but there is no .bak

Looks like i need step by step from you!

Would installing 10.10 again from the Recovery-Mode help?
I have a time maschine backup from 10.9.5, will that destroy clover?

You are the best, thx again.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thank you, but how do i do this?
I booted the recovery partition and opened the Terminal but there is no .bak
Why no .bak? According to what you wrote, you created a .bak when you did the first trim patch.

Make sure you're not looking at the recovery partition's /System/Library/Extensions... Your HDD /System will be at /Volumes/"name that you gave your volume"/System/Library/Extensions
 
Joined
Oct 4, 2012
Messages
60
Motherboard
Bios F.0A
CPU
i3-2350M
Graphics
HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Why no .bak? According to what you wrote, you created a .bak when you did the first trim patch.

Make sure you're not looking at the recovery partition's /System/Library/Extensions... Your HDD /System will be at /Volumes/"name that you gave your volume"/System/Library/Extensions
Found the .bak and just did this:
cp /Volumes/OSX/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage.bak /Volumes/OSX/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage

Is that right or more needed?

How to rebuild permissions and cache of /Volumes/OSX in BASH?

Thank you!
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,974
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Found the .bak and just did this:
cp /Volumes/OSX/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage.bak /Volumes/OSX/System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage

Is that right or more needed?

How to rebuild permissions and cache of /Volumes/OSX in BASH?

Thank you!
Repair Permissions is in Disk Utility. And you can boot without caches from Clover, then rebuild after you get back into your install.
 
Joined
Oct 4, 2012
Messages
60
Motherboard
Bios F.0A
CPU
i3-2350M
Graphics
HD3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Android
Repair Permissions is in Disk Utility. And you can boot without caches from Clover, then rebuild after you get back into your install.
I LOVE YOU!:D

All in the Recovery-System:
removed the destroyed file with rm and copied the .bak because i did not know if the currupt file gets overritten.

repaired permissions in disk-utility and booted without cache.
Now kext wizard did the rest.
 
Top