Mac App Store and iTunes Don't Work

Discussion in 'General Help' started by Elgooch, Aug 6, 2012.

  1. Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 6, 2012 #1
    Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    When I open iTunes I receive error (-50) and when attempting to sign I get error (5002)

    When I try to sign into the Mac apps store all I get is an unknown error has occurred.

    Any ideas?
    Thanks so much!
     
  2. ghorwith

    ghorwith

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    500
    Mobo:
    Various Gigabyte, Dell, and HP systems
    CPU:
    Core 2 to i7
    Graphics:
    AMD and Nvidia
    Aug 6, 2012 #2
    ghorwith

    ghorwith

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    500
    Mobo:
    Various Gigabyte, Dell, and HP systems
    CPU:
    Core 2 to i7
    Graphics:
    AMD and Nvidia
    Try the following:

    Move these files (where ~ is your user account) from the Preferences folder to the Trash.

    ~/Library/Preferences/com.apple.appstore.plist
    ~/Library/Preferences/com.apple.storeagent.plist
    ~/Library/Caches/com.apple.appstore/Cache.db

    and then try signing into the apps store again.

     
  3. Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 6, 2012 #3
    Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Could the problem be that those do not exist anywhere in my folders? haha i looked all throughout preferences and caches and i cant fin them anywhere
     
  4. ghorwith

    ghorwith

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    500
    Mobo:
    Various Gigabyte, Dell, and HP systems
    CPU:
    Core 2 to i7
    Graphics:
    AMD and Nvidia
    Aug 7, 2012 #4
    ghorwith

    ghorwith

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    500
    Mobo:
    Various Gigabyte, Dell, and HP systems
    CPU:
    Core 2 to i7
    Graphics:
    AMD and Nvidia
    download the utility 'show all files' and toggle it to 'show' so you can see the files.
     
  5. Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 7, 2012 #5
    Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    I did that and they still aren't there... any ideas?
     
  6. ghorwith

    ghorwith

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    500
    Mobo:
    Various Gigabyte, Dell, and HP systems
    CPU:
    Core 2 to i7
    Graphics:
    AMD and Nvidia
    Aug 7, 2012 #6
    ghorwith

    ghorwith

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    500
    Mobo:
    Various Gigabyte, Dell, and HP systems
    CPU:
    Core 2 to i7
    Graphics:
    AMD and Nvidia
    Appears that you your itunes app has gotten messed up - perhaps some files have been deleted. I would delete all of your itunes apps (including backups) and re-install. After installation, look for the files in /Library/Preferences. After a successful install, they should be there.
     
  7. Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 7, 2012 #7
    Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Should I also delete all files that deal with the Mac app store?
     
  8. Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 7, 2012 #8
    Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    also you apparently cant delete iTunes from mountain lion...
     
  9. Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    Aug 7, 2012 #9
    Elgooch

    Elgooch

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    28
    Mobo:
    GA-Z77X-UD5H
    CPU:
    i7-3770K
    Graphics:
    GeForce GTX 570
    Mobile Phone:
    iOS
    To anyone looking for a solution to this I've cracked it with the help of the forum

    Just navigate to the root of your installation drive then go to:

    Library/Preferences/SystemConfiguration/

    and delete: NetworkInterfaces.plist

    (and make a secure copy somewhere else if you are sceptical!).

    Reboot

    Should be working now.
     
  10. lo-fi

    lo-fi

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Dell 755
    CPU:
    pentium 4
    Graphics:
    ati 9800
    Sep 6, 2012 #10
    lo-fi

    lo-fi

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    1
    Mobo:
    Dell 755
    CPU:
    pentium 4
    Graphics:
    ati 9800
    You sir, are the MAN (or woman as the case may be.) Thank-you very much.
     

Share This Page