Recent content by waterwheels

  1. waterwheels

    Looking for recs for USB-c Graphics cards

    Hello, I'm looking for information about compatibility of graphics cards that have USB-c ports that support DisplayPort Alt mode with hackintosh. My current build runs Sierra 10.12.3 with a GTX 660. I use a 1080p HDMI main monitor and a cintiq pro 16" via a displayPort adaptor, but I'm getting...
  2. waterwheels

    [Solved] BIOS can's see any bootloaders after changing Hackintosh case

    That's an interesting thought, but I worked out what the problem was. At some point during the move (or maybe even before it) the partition map on the SSD with the Clover EFI was damaged, and was too large. This meant the bios couldn't tell that the Clover bootloader was there. The solution was...
  3. waterwheels

    [Solved] BIOS can's see any bootloaders after changing Hackintosh case

    Hello, I'm having a strange problem. I moved all my computer's guts to a new case today, and I kept track of where everything was plugged in, including using the same SATA ports and usb headers and such. When I tried to start it up though it went to the "no compatible boot devices" screen. In...
  4. waterwheels

    [Solved] External USB hard drive not visible in finder or disk utility

    In my case this was caused by the system incorrectly recognising usb 2 and 3 ports I believe. The solution was to make a custom SSDT according to this guide, which is a pretty involved process. I had to disable some ports to get the total below the port limit, but in the end I got all the ports...
  5. waterwheels

    Cintiq Pro 16 using displayport not recognised as a display

    I wasn't sure where to post this, so let me know if this isn't the right place. I have a HDMI display as my main display, plugged into a GTX 660 and I'm trying to hook up a cintiq pro 16 to the displayport. All other functions of the tablet display work apart from the display part; the system...
  6. waterwheels

    [Guide] Creating a Custom SSDT for USBInjectAll.kext

    Thanks a lot for this and your other USB fix guides, RehabMan! I just barely understood enough to get all my usb ports that I needed working
  7. waterwheels

    [Solved] External USB hard drive not visible in finder or disk utility

    Bumping this with some more info: I tried a second USB 3 external hard disk and that doesn't show up either, it only gets powered by the port. I also wiped the first drive to get rid of the unneeded EFI partition made when I partitioned it to be a bootable clone of my hardisk, but even fresh it...
  8. waterwheels

    [Solved] External USB hard drive not visible in finder or disk utility

    Hello folks. Running Sierra 10.12.3 I have a 2Tb Seagate usb 2/3 hard disk that is not showing up in the finder, or disk utility, or even the system report. Previously this same hard disk worked fine, I regularly use it for backups and large file transfers. When I plug it in now it spins up, and...
  9. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Update: after leaving my hackintosh be for a few days I borrowed a USB audio output device to bypass the whole issue. When I went into audio preferences to select it as output all of the mobo devices were there, and selecting them the audio worked! I didn't do anything to it between my last...
  10. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Should I follow these instructions then? I don't have AppleHDAxxx.kext in System/Library/Extentions. EDIT: Is the conclusion that I should not be using multibeast to install my audio codecs? I've had a look through some of your guides and tools for Realtek ALC audio, but they all seem subtly...
  11. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Again? I already did that this time, these are the options I selected:
  12. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Thanks so much. I did a clean install of Sierra, ran multibeast to install Clover bootloader, disabled SIP in the clover config, restarted, ran multibeast again to install the audio drivers, restarted again, gathered the files to attach again. I notice in the DCPI manager status section it...
  13. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Just to make sure I'm understanding right, I need to wipe and reinstall OS X and run multibeast again with those settings? Or just delete the files that change the Audio ID to 2?
  14. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Thanks so much for replying so fast! I found AppleHDA.kext in the end, and I've attached it and the boot log.
  15. waterwheels

    No Audio Devices - Realtek ALC AppleHDA [Guide]

    Hi, I'm having trouble getting audio to work with my new hackintosh build. I appreciate any help you can offer no audio devices in system preferences, pressing volume change buttons on keyboard brings up the icon with the circle and line through it OS X 10.12.3 / Gigabyte Z170-HD3 / core...
Top