Recent content by SgtRoswell

  1. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Just brilliant man! I followed the steps after updating 1.2.9 and it worked on my High Sierra! We can live with this small problem than using older vulnerable bios.
  2. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Nope. I was thinking may be someone or RehabMan may want to help us debug this issue with our sample laptops that are having exact same issue?
  3. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Not able to boot without removing battery connector from motherboard. I will share the file once we have understanding baseline.
  4. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Correct as I did it after downgrading. Do you think we can debug this battery issue?
  5. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Yes I can confirm, after trying many things none worked. Downgraded the bios to 1.2.4 and everything ok now. May be somebody here can debug the whole process with our sample laptops ? As I am worried the lower bios has some series security issues.
  6. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Hey, I shall share my files once I remove my battery....I honestly think there is something that Dell has messed up, if you go to the bios detail link I shared in my first post, the date now say Released on 06 Feb 2018 without changing the version number. Clearly the same version was there...
  7. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Unfortunately I did not find any solution yet. 'Preloader.efi' did not work. As of moment I am out of any ideas. At least a couple of others are facing the same issue. https://www.tonymacx86.com/threads/help-dell-inspiron-15-7559i5-6300hq-can-only-boot-without-battery.230132/page-2
  8. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    No such thing found as Preloader.efi as far as I could search, people are recommending OsxAptio2FixDrv and other variants such as OsxAptioFixDrv-2000 or something. None worked.
  9. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Well in order to boot to the USB installer or from SSD, I have to disconnect my battery from the laptop and run the laptop only on AC power. Otherwise, it stucks on the following two lines, https://www.tonymacx86.com/data/attachments/258/258657-f9428f653a6a0973f01285f1b8af6f3e.jpg
  10. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Seems like everything is working great. I believe your patch for Dell Inspiron 7xxx contains my battery patch as well (as I have noticed pre-bios problem). patched DSDT is working but as soon as I connect my battery to board, the same famous two lines mentioned earlier in this thread.
  11. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    ok I did a CMOS reset hoping that it would fix BIOS incorrect time issue but it didn't. Interestingly during the assembling I tried to and able to boot pass those famous two lines ! All i had to do was remove the battery from the board and run the laptop on ACPI. Since it was giving my ACPI...
  12. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    I have re-downloaded the Mac installer and re-created the usb but still the same. I will send you the clover files from USB shortly. One more thing I noticed that wrong time in BIOS. So if I fixed it, it keeps the time but windows time gets wrong and if I sync in windows then BIOS time gets...
  13. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    None of the above worked. I have three usb sticks, two USB2 and one USB3 but none worked. I was though able to boot the installer on my HP 4540s though. I have even downgraded my BIOS to last stable 1.2.5 but still the same error. Thinking to remove all ssd and put only one back in to try...
  14. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    To all the posters on this thread, kindly could you let me know your exact bios settings along with the version you have?
  15. SgtRoswell

    Dell 7559 - Bios 1.2.7 Update !

    Did EC Reset. Created different usb stick installer. Change ram slots, removed 2nd ssd. Tried all usb slots. Still the same error. BIOS: VT for Direct I/O off AHCI of course Advance Battery charging off Secure Boot OFF UEFI boot duh Intel Software Gaurd off. Firmware TPM Off OPROM Off / On...
Top